“В Министерството на регионалното развитие и благоустройството е настъпил тотален хаос, безпътица и безсилие да се управлява целият административен процес. Апелираме към МРРБ и следващия служебен кабинет този ресор да бъде водещ и там да бъдат назначени хора, които да могат да управляват, както административно, така и политически процеса. От 4 месеца това явно не е водеща политика”, заяви бившият министър на регионалното развитие и депутат от ГЕРБ Петя Аврамова в парламента.

По този начин тя отговори на обвиненията за нередности в строителството на магистрала “Хемус”, които по-рано днес бяха оповестени от регионалния министър Виолета Комитова. По думите на настоящия министър, незаконно строителство има по трасета 4, 5 и 6 и затова от министерството поръчват да се направи проверка с дрон в района.

“Това, което интересува мен и всички граждани е строи ли се магистрала “Хемус”? Отговорът е не. Всеки може да мине и да направи своята преценка”, отсече Аврамова и попита:

“Строят ли се останалите големи проекти, които касаят Северна България – това, в което ние вложихме много труд? Виждаме как всичко рухва пред очите ни, а хората от Северна България чакат да видят тези отсечки!“

Бившият строителен министър отсече, че законът наистина трябва да бъде спазван и точно това са правили от ГЕРБ.

“От 4 месеца министерството се управлява от служебен министър, който първо смени управителния съвет на АПИ, след това изчегърта и него, спешно трябваше да върне един от членовете, за да има кой да разпише поне заплатите, изчегърта и шефовете на “Автомагистрали”, за ВиК холдингът също е сменено ръководството”, продължи Аврамова.

Зам.-шефката на парламента Росица Кирова пък разказа, че била на посещение в Берковица, където хората и местните управници я попитали какво става с тунела под Петрохан. “Отново ще имаме служебно правителство? Така ли ще се работи. Ако идва икономическа криза, няма да я решим само с пари на калпак”, посочи Кирова.

dnes.bg