В турския северозападен окръг Къркларели бе разбита международна групировка за трафик на дрога. Задържани бяха седем души, сред които четирима българи, съобщи командването на турската жандармения в Къркларели, предаде турската телевизия ТРТ-Хабер.
Операцията е извършена от Отдела за борба с контрабандата и организираната престъпност на жандармерията. При акцията са иззети 21 килограма скънк, както и метамфетамини. Конфискувани са седем автомобила с българска регистрация, два лаптопа, десет мобилни телефона, четири паспорта, 47 СИМ-карти, 42 от които са български, както и 10 хиляди евро.
Установено е, че наркотиците е трябвало да бъдат транспортирани през сухопътна граница (вероятно от България) до Истанбул.
Жандармеристите са задържали петима души, сред които четирима български граждани, в граничното село Дерекьой (окръг Къркларели). Две от задържаните са жени. Други двама заподозрени са арестувани в град Текирдаг.
Силите на реда издирват още предполагаеми участници в групировката в Истанбул, Текирдаг, Одрин и Къркларели.
Междувременно при обиск на дома на предполагаемия ръководител на престъпната групировка (с инициали Й. М. Б. и с българско гражданство) са били иззети 55 хиляди евро, които най-вероятно са придобити от престъпна дейност.