Петима души са били убити, а други двама са били ранени при нападението с лък, извършено вчера в Норвегия, предаде АФП.

„Мога да потвърдя, че петима души са загинали, двама са пострадали, а един от пострадалите е полицейски служител“, съобщи представител на полицията.Според разследващите той е действал сам. Версията за тероризъм не се изключва. Районът е отцепен.Хората са предупредени да не напускат домовете си. На място са изпратени линейки и полицейски хеликоптер.

„Мога да потвърдя, че имаме сериозен инцидент в центъра на Конгсберг тази вечер. Около 18:10 местно време получихме няколко сигнала за мъж, който обикаля въоръжен с лък и стрели. Можем да потвърдим, че има няколко жертви и ранени. Пострадалите са настанени в болница. Нападателят е задържан“, заяви Овинд Ас, ръководител на полицията.

На полицията в цялата страна е наредено да се въоръжи.Първоначално силите на реда не разкриха колко души са били убити или са били ранени.Заподозреният, въоръжен с лък и стрели, е бил арестуван от норвежката полиция.Той е бил задържан в околностите на норвежкия град Конгсберг, намиращ се на стотина километра югозападно от столицата Осло, уточнява АП.

„За съжаление можем да потвърдим, че има няколко ранени, а също и за няколко убити„, каза първоначално местен полицейски служител. „Мъжът, извършил това деяние, е арестуван от полицията. Той е действал сам“, добавиха от полицията.Силите на реда не искаха да разкрият точния брой на убитите и ранените. Известно е, че пострадалите са приети в местни болници и им се оказва медицинска помощ.Мотивите за нападението, което се случи на няколко места в центъра на Конгсберг, все още не са известни на този етап. Полицията не е предоставила подробности за заподозрения, освен това, че е мъж, който е откаран в полицейското управление в близкия град Драмен.

Очевидци разказват пред норвежки телевизии, че нападателят се разхождал из града и стрелял по пешеходците със лъка и стрелите си.