„Задкулисието, ръководено от олигарха Иво Прокопиев, е основната пречка Банско да стане световен зимен курорт“. Това обясни водачът на листите на ДПС в Благоевград и Велико Търново Делян Пеевски при среща днес с кмета на Банско Иван Кадев и екипа му.

Те разговаряха в рамките на предизборната обиколка на Делян Пеевски в региона, като обсъдиха предизвикателствата пред общините като цяло, в това число необходимостта от по-голяма децентрализация, а също и проблемите на Банско в частност.

Още в началото на разговора Иван Кадев благодари на Делян Пеевски за помощта, която оказа на Банско в критичния момент при първата вълна на пандемията миналата година, когато градът бе поставен под карантина, а той дари нужните консумативи, за да може да бъдат тествани жителите му и да се ограничи заразата. Кадев представи пред водача на листата на ДПС в Благоевград и визията за развитие на града, като подчерта, че той има потенциала да се превърне в световен зимен курорт, но припомни, че през годините постоянно е имало спънки пред реализацията на тази идея.

От своя страна Делян Пеевски обясни, че причината това желание на банскалии още да не е станало реалност всъщност е задкулисието начело с Иво Прокопиев.

„Олигархът Иво Прокопиев и управляваното от него задкулисие в лицето на кръга „Капитал“ и свързаните с него НПО-та са истинската причина за това. Именно те създават пречките, спъващи не само превръщането на Банско в световен зимен курорт, но и развитието на цяла България“, посочи той.