Не сме каста, а представители на обществото, но е факт, че общественият обвинител не върши добре работата си, независимо дали това е името Иван Гешев. Това каза Борислав Сандов от „Демократична България“ по Нова тв. Той е спряган за министър на околната среда и вицепремиер по климата в бъдещия кабинет.

Спечелих делото, което беше свързано със задържането ми за 24 часа в онази „кървава сряда“. В килията всички бяхме за първи път, добави лидерът на „Зелено движение“.

„Иван Гешев няма да разбере недоверието, което има от новата власт и явно ще се търсят други механизми, а това е промяна в конституцията“, смята още Сандов..

Според него в коалицията имало решимост за правосъдна реформа.

„Как ще се случи е въпрос, който трябва да посочим. Не може изпълнителната власт да сменя главния прокурор , не може и законодателната. Освен, ако не започне да работи като обществен обвинител. Последните му изказвания потвърждават, че той иска да води война“, каза Сандов по повод интервюто на Гешев за „24 часа“.

Сандов каза още, че „няма да има министерство на държавните предприятия. Няма да има и на екологията, а ще е както в момента – министерство на околната среда и водите“.

„Когато ПП дойдоха с първата формула при нас изключваше ИТН да има вицепремиер, но те са поели много тежки и отговорни министерства – външно, енергетика, регионално развитие, каза още лидерът на „Зелено движение“.

Той потвърди, че снощи двамата лидери на ПП са били при лидерите на ДБ. Срещата била да се коментира вицепремиера по климата.

Ако развиваме политиките с дигиталната трансформация намаляването на администрацията ще стане естествено, смята Борислав Сандов.

Добавките за COVID към пенсиите ще бъдат решени от НС с проектобюджета. Това което може да бъде гарантирано, че никой пенсионер няма да получи по-малко от прага на бедността, каза още той.