Потресаваща и безпрецедентна наглост тече в Тетевен, научи репортер на mutrinews.com.

След като бившият горски Цветомир Симеонов бе задържан с пълен багажник марихуана, днес същият макар и в болничен, продължава да се разпорежда с горите в Тетевенския Балкан.

Цветомир Симеонов

Нека припомним, че Симеонов бе задържан след мащабна акция на полицията и ДАНС, като в автомобила му бе открито голямо количество марихуана.

При задържането си Цветомир Симеонов излязъл пред полицаите със стандартното бандитско обяснение, че марихуаната не била негова, а някой му я бил подхвърлил. 

Същото началникът на отдел “Управление и стопанисване общински гори” в град Тетевен съобщил и пред разследващия полицай Наталия Василева. И тук идва смешното. Преди две години Василева беше началник на РУ- МВР в Тетевен, а понастоящем е близък приятел и съсед на разследвания от нея Цветомир Симеонов. 

Мадлена Бояджиева

Публична тайна в Тетевен е, че кметицата Мадлена Бояджиева, Симеонов и Василева са близки авери и през последните седмици многократно са вдигали наздравици за това, как са успели да “извъртят” органите на МВР.

При обрисуваната ситуация на всички вече е ясно, че за пореден път обществото не трябва да очаква резултати от разследването на ОПГ – Тетевен. Може би единственият шанс нещо да се случи и бандитите действително да получат възмездие е ако от София изпратят командирована разследваща група, която действително да се заеме с откриването на нарколаботорията на Симеонов, а не да се разиграват сценки, че някой невидим бил подхвърлил марихуана на “нещастния” горски. 

Същото е валидно и по отношение на несменяемата герберска кметица Мадлена Бояджиева.

Тук е мястото да отбележим, че именно горският Цветомир Симеонов от четири – пет години действа чрез фирма “Захир” ЕООД, регистрирана в Етрополе с цел маркиране здрави дървета за сеч. Самата фирма “Захир” ЕООД е официално представлявана от Николай Огнянов Билев. 

Тази фирма, освен че маркира общински гори на Община Тетевен, маркира също и гори на Община Етрополе и Община Пирдоп. Медията ни установи, че официално са качени договори за маркиране само на сайта на Община Тетевен, за другите няма нищо официално на страниците им. Същата фирма „Захир“ ЕООД печели и голяма част от търговете за добив на  дървесина на тези общини, като така се получава конфликт на интереси, тъй като е недопустимо една и съща фирма да маркира обекти и после сама да си ги сече.

Ние многократно сме писали, че вместо да бъде уволнен дисциплинарно, ползвайки чужд печат, макар и в болничен Симеонов продължава да си прави каквото иска, а далаверата продължава да тече с пълна сила. Освен от полицайката Василева и кметицата Бояджиева чадър над Симеонов е разпънал още и шефът на горите в Ловеч Павле Богдански.

Павле Богдански

В медията ни многократно сме писали за дървената мафия в района и за това как поголовната и неконтролируема сеч се извършва със съучастието точно на горския Цветомир Симеонов. Независимо от ареста в началото на ноември на началника на отдел „Управление и стопанисване на общински гори“ – гр. Тетевен – Цветомир Тодоров Симеонов, неговият шеф не изпрати експертна група, която да документира наглия произвол на неговия подчинен. Затова пък репортер на mutrinews.bg документира на място безчинствата на дървената мафия (виж снимките по-долу).

Според тетевенци проверките и арестите с нищо не са променили обстановката в общината. Дерибействата на дървосещкачите продължават. Още не е открита и нарколабораторията за марихуана, за която бе разследван горския Цветомир Симеонов. Кметицата Мадлена Бояджиева пък продължава да управлява общината като бащиния, след като преди месец се оплака в медии, че била нарочена и тормозена от медии за това, че видите ли – позволили си да пишат за нея.

Надеждата на тетевенци е, че новата изпълнителна власт може най-накрая да обърне истинско внимание на проблемите в района.