Поне 100 клиенти в препълнената дискотека Dock 5 на Морска гара в Бургас са разпознали в нощта срещу неделя две видни фигури на ъндърграунда да разчистват сметки по между си в близост до VIP тоалетната, след което са били брутално изведени навън. За това съобщават от „Флагман.бг“.

Това обаче не е толкова изключително, както присъствието на двама служители на правосъдието – надзиратели от Затвора-Бургас, които са били в центъра на екстравербалния сблъсък, в качеството им на лична охрана на единия от подземните босове, настояващ, след излизането му наскоро от пандиза, да бъде наричан почтен търговец на едро с безалкохолни напитки. Подробностите от случилото се в дискотеката и извън нея същата нощ показват течащия от известно време процес на възраждане на старата традиция – да се разчистват сметки на публични места, без страх от последствия.

Няколко независими източника на Флагман.бг от вчера подават информация за грубия екшън, в който са участвали и надзирателите от Затвора. Трудно е да се докаже, но по твърдения на пострадалия и крайно унижен – човек от най-близкото обкръжение на Димитър Желязков-Очите, гаврата и побоят са започнали в салона на VIP тоалетната.

Около 02:30 часа там нахлул освободеният предсрочно през септември 2021 г. член на известна банда за поръчкови убийства, охраняван от петима гардове, за двама от които се твърди, че са хора на закона и официалните им работни места са като надзиратели в Затвора-Бургас. Вътре заварили излезлия наскоро на свобода с парична гаранция от 25 хил. лв. подсъдим от ОПГ-то на Димитър Желязков-Очите, известен с цветистия прякор на ароматно кафе. И той, като тях, е бил в тоалетната, не за да я ползва по физиологични нужди, а за да поосвежи сетивата си.

Тежкият баровец с охраната от петима нанесъл непростимо обидна реплика към човека на Очите, с когото явно са имали търкания отдавна, от дълго прекараното време зад решетките заедно или в съседни килии. Лейтенантът на Очите, по негови думи, е бил ударен в лицето. Настанала е суматоха. Екшънът е излязъл извън обсега на тоалетната и много от хората в заведението са видели кои са включени в него, докато гардовете на Dock успеят да ги изведат навън.

Дошла и патрулна кола на Първо РУ-Бургас, униформените обаче не са се намесили, тъй като навън – при минусовите температури и ледения вятър, томахавките вече са били заровени.

Според един от източниците ни, униженият в тоалетната важен клиент от ъндърграунда не е потърсил лекарска помощ, лекувал се у дома. Димитър Желязков-Очите е бил информиран вчера около обед. Той е изразил мнение, че, ако сее налага, ще се намеси при повторение на подобен инцидент с близки до него хора. Очите е под домашен арест и с електронна гривна у дома си в Кошарица. Спазва стриктно мярката за неотклонение и държи името му да се изчисти скоро, за да излезе на свобода, докато тече делото на групата му в Спецсъда.

Флагман.бг не разполага с информация дали инцидентът от оборотната дискотека Dock 5 е докладван в дежурната.

„Надзирателите от Затвора-Бургас, към която структура са и общежитията в с. Дебелт, са назначение по закона за МВР и нямат право в извън работно време да упражняват не само подобна, но и каквато и да е друга дейност. Ако получа достоверна информация, по който ме осведомявате, ще взема мерки“, заяви директорът на Затвора-Бургас Бранимир Мангъров.