До обяд над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, почти без валежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В следобедните часове облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът през деня ще е до умерен от запад-северозапад, вечерта временно ще се ориентира от югозапад.

Минималните температури ще са между минус 6 и минус 1 градуса, в София около минус 3 градуса; максималните ще са между 2 и 7 градуса, в София – около 3 градуса. Атмосферното налягане продължава бавно да се понижава, но ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа до умерен западен вятър. Максимални температури на въздуха 4-6 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На отделни места ще прехвърчи сняг. След обяд облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2 градуса, на 2000 метра – около минус 7 градуса.

През следващите два дни вятърът ще е умерен, със западна компонента, в петък сутринта – временно ще бъде от югозапад и дневните температури в много райони ще достигнат 8-13 градуса, в събота пак ще се понижат до 2-7 градуса. Сутрешните температури ще са предимно между минус 4 и 1 градуса.

Облачността ще е променлива, в събота – по-често значителна, главно в Родопската област ще превалява сняг.