Кметицата на Тетевен Мадлена Бояджиева си е взела 6-месечен болничен, научи wow-media.bg от хора от общината. Уловката в този нейн ход се съдържа в законовия факт, че навлизайки в последната година от мандата си, в която не може да има предсрочни избори за кмет, тя не може да бъде отстранена, а реално през 6-месечия й “болничен” период, тя реално ще управлява общината, чрез зам.-кмета, който е нейн човек. 

Срокът на нейния болничен е безумен, особено предвид факта, че всички в Тетевен знаят, че Бояджиева няма никакъв здравословен проблем. Нещо повече! Прокуратурата е длъжна да се самосезира и да провери болничния на Бояджиева при положение, че е ясно, че кметицата предприема тези действия, за да се измъкне срещу разследването, водено срещу нея.

Нека припомним, че Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) влезе в кметството на община Тетевен, писаха медии. Най-вероятната причина за проверката на агенцията за сигурност са обществени поръчки и проекти, по които работи общината, включително и такива с еврофинансиране.

Настоящето действие на Бояджиева съвсем не е случайно, тъй като според българския закон, щом даден кмет навлезе в третата си година на управление, той трябва да довърши мандата си и не е изправен пред заплаха от предсрочни избори. Според източниците на wow-media, кметицата на ГЕРБ в Тетевен продължава със старите си игри, като пак поощрява лицата, с които вършеше зулумите си преди. Нейният любим “горски”, който бе задържан с багажник, пълен с марихуана продължава да изпълнява длъжността си, като според коментари на хора от града все още развива дейността си, заради която бе задържан преди месеци. Не е ясно, защо новата власт не предприе нужните действия, за да промени ситуацията и анархията на дървената мафия в региона. Вместо да предприеме нужните действия и съответните нарушители да бъдат отстранени, от “Продължаваме промяната” не спират да се правят на разсеяни, като с тази си апатия само поощряват зулумите в Тетевенско. На ход е прокуратурата!