Поредна гнусна история , гарантирана от ГЕРБ – кметът на пловдивското село Крумово Румяна Самоковарева, която Narod.bg изобличи в свои разследвания, продължава да върти далавери – управничката чрез свои представени лица саботира изграждането на нова детска градина в селото!

Кметската щерка Таня събира подписката в услуга на маминка

Наш източник от Крумово разкри, че кметската щерка Таня в момента събира подписка да НЕ СЕ СТРОИ детска градина в големия парк на селото, под предлог, че уж градежът ще унищожи зелените площи.

Истината е друга – Самоковарева готви поредната си далавера под нова на управляващите – наглата кметица заделила парка за изграждане на свой проект от Местна инициативна група (МИГ) – Перущица, където го играе председател на Управителния съвет.

Според публикации в медиите подписката срещу забавачката се събира в кафене, известно като „Калинката”, което се стопанисва от… кметицата.

Самоковарева поде атака срещу строежа на детска градина и във фейсбук

Подписката е организирана под надслов “Да запазим зелените площи в селото“. Жители на Крумово се свързаха с „Факти” в началото на март месец, за да разкажат как кметицата се опитва да блокира построяването на нова детска градина в селото, защото сградата щяла да отнеме от зелените площи в селския парк.

Паркът е с площ 35 декара, а необходимото пространство за нова детска градина е само 5 декара.

На 4 март в селото се проведе обсъждане по въпроса дали да бъде построена нова детска градина или не, като тогава е уточнено, че паркът е единственото възможно място за построяване на нова детска градина. Важно е да се отбележи, че сградата на старата детска градина в Крумово е на 100 години.

„Кметицата е против строежа и настройва обществото ни едни срещу други. Прави впечатление, че основните противници за нова детска градина са хора с пораснали вече деца или такива без деца. Странно?!”, пишат жителите на Крумово.

„Приоритет на второто правителство на мутрата Борисов беше образованието и грижата за достойно образование, а всъщност остатъците от партията му са против децата!”, възмутени са те.

В началото на годината Румяна Самокорварева се оплака от ниски доходи и високи сметки публично във фейсбук. Плачът ѝ провокираха възмущение в жители на Крумово, които посочиха, че кметицата живее в палат, а се оплаква от високи сметки. „Не може да живееш на 500 кв.м и да се оплакваш от недостиг!”, категорични бяха те, като казаха още, че според тях тя се опитва да извлече политически дивиденти.

В предходно писмо хората от Крумово разкриха, че кметът на община Родопи започвал проектиране на нова детска градина в парка в Крумово по предложение на самата кметицата Самоковарева.

Изведнъж тя се отказала от тази си идея и вече е ясно защо – за да прави свой проект върху общинската земя.