Почти целият свят се „удивлява на абсурдите“ на американския президент Джо Байдън, който е „овехтял и слабоумен каубой“. Това изявление направи ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров.

Ако на овехтялия каубой Байдън не му пука за икономиката ви или за това, какви негативни процеси протичат у вас, защо вие, развити и развиващи се европейски страни, се тревожите повече за интересите на Съединените щати, отколкото за собствените си народи и земи? <…> Запазете своите държави. Не позволявайте на един слабоумен каубой да съсипе останалия свят“, написа Кадиров в своя телеграм канал.

Чеченският лидер подчерта, че Байдън е военнопрестъпник, прикриващ дългосрочните зверства на Пентагона. Кадиров призова европейските лидери „да гледат трезво на ситуацията“ и да помислят за интересите на своите страни, за недостига на бензин и газ, както и за покачващите се цени. Ръководителят на Чечения смята, че САЩ използват двойни стандарти в политиката и спасяват само собствената си икономика.

Байдън преди това беше критикувал руския президент Владимир Путин . В отговор Кадиров каза , че Байдън „окончателно е загубил остатъците от ума си в напредналата си възраст“.