„Кирил Петков ми се обади с молба да се видим. Имахме кратка среща. Не ми е предлагал абсолютно нищо, нито постове, нито пари. Просто си поговорихме и ме помоли, ако може да си преосмисля позицията, да не хвърляме страната в хаос. Каза ми, че нещата не може да продължават така“.

Това разказа пред журналисти депутатът от ИТН Кирил Симеонов, по-известен като участник в риалити шоуто „Big Brother“ 2015. По-рано зам.-шефката на парламента Ива Митева разказа, че вчера премиерът Кирил Петков се е обадил на техен депутат за да го убеди да гласува заедно с управляващите, въпреки излизането на ИТН от коалицията.

Срещата между двамата се провела в близост до БНР, където Петков имал “лаборатория”. Симеонов разказал за нея на колегите си – Тошко Йорданов, Ива Митева и Любомир Каримански, след като приключила. Не се е чувал обаче с лидера на ИТН Слави Трифонов, за да му разкаже.

Отидох на срещата, за да видя какво става. Той каза, че иска да вкара държавата в правия път, че така ще падне правителството. Аз нищо не съм му казвал, благодарих му за разговора и си заминах.

Каза ми, че е говорил и с други колеги, но беше лаконичен, не знам кои са и какво са си казали, обясни още той. Но увери пред журналисти, че остава лоялен на партията си.

Важни решения за държавата по никакъв начин няма да бъдат блокирани, каза той на въпрос кои решения на правителството ще подкрепя ИТН.