Вицепремиерът лично се е заел да определя кои журналисти, анализатори, икономисти и политици не трябва да намират публична трибуна

Кирил Петков за пореден път се оказва кукла на конци, един фигурант, от който нищо не зависи. Асен Василев е реално човекът, лично поел координацията на „наказателните бригади“ срещу неудобни коментатори, анализатори и журналисти, политически противници и икономически “врагове на властта”, твърди източник на медията ни от кухнята на правителството.

Ярък пример за това е съобщеното от журналистката Валерия Велева в „Епицентър“, че в основните телевизии са изпратени списъци с имената на политолози, анализатори и журналисти, които не бива да бъдат канени като коментатори на обществено-политическата ситуация в държавата. Посочени сме като „главните врагове на системата“, са казали за „Епицентър“ продуценти на публицистични предавания, притеснени от новата ситуация.

В някои от телевизиите намесата е станала директно по каналите на правителството към медиите, в други – чрез подставени лица, които са уведомили началниците за новата медийна политика на управляващите, съобщи Велева, като уточнява, че списъкът визира критиците на Петков, Василев, Бориславова и „Продължаваме промяната“.

По наша информация пък, Асен Василев лично се е ангажирал да координира всяка атака срещу “враг на власт”, бил той журналист, политически анализатор или юридическо лице, на което властта е “хвърлило око” и иска да овладее на всяка цена.

Нещо повече. По думите на няколко различни наши перфектни източници, към този момент Киро Куклата и Асен Банкнотата са получили категоричен отказ от почти всички шефове на правоохранителни служби да участват в саморазправа с медии и фирми по нареждане на двойката от властта.

„Само Бойко Рашков още им се връзва, но и той гледа вече да го играе пас, защото безумията на Киро и най-вече на Асен Василев отдавна преминават всички нормални граници”, коментира пред BIG5 близък сътрудник на правителството.