От парламентарната група на „Продължаваме промяната“ потвърдиха за „Хоризонт“, че техни представители няма да успеят да участват в насрочените за 13 часа днес консултации от президента с представители на формацията. Причината е, че в момента има заседание на бюджетната комисия. Държавният глава започва днес срещи с парламентарните партии преди да бъде връчен първи мандат за съставяне на правителство в този парламент.

Втората среща на президента днес е насочена в 14,15 и с представителите на ГЕРБ-СДС.

Ето какво съобщиха от пресцентъра на „Продължаваме Промяната“:

Днес сутринта от Президентсвото беше изпратена покана за участие в консултациите при Президента Румен Радев относно съставянето на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

От “Продължаваме Промяната”  уведомихме с официално писмо от Андрей Гюров Президентството, че днес се провежда извънредно заседание на Комисията по Бюджет и Финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет. За вторник (28.06.2022) е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства. Днес предстои Национален съвет на “Продължаваме Промяната”, а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори.

В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията  в Закона за държавния  бюджет в сряда.