Националният съвет на “Продължаваме Промяната” реши и даде мандат за започването на преговори за ново правителство. Днес, 28 юни, ще бъдат проведени консултации с ДБ и БСП, както и с независимите депутати относно съставянето на кабинет, съобщават от ПП.

Националният съвет предвижда преговорите да се водят на базата на ясна програма и ангажименти. От страна на ПП в преговорите ще участват Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

При съгласие се предлага състав на кабинета и план за действие под формата на публична покана към всички депутати в Народното събрание, като целта е формиране на мнозинство от 121 депутати срещу корупцията и задкулисието.

“Длъжни сме да направим всичко възможно да съставим правителство, отчитайки желанието на мнозинството от българските граждани. Особено в настоящата ситуация, при която не би било отговорно да оставим държавата без пълнокръвен кабинет или поне да опитаме да съставим такъв”, коментира Андрей Гюров, председател на парламентарната група.

Източник: БНТ