БСП фактор върти жестоки далавери, раздава рушвети и пуска закрила над „врагове“ от ГЕРБ, които са всъщност съучастници в схемите. Така започва пореден сигнал срещу червени тарикати, изпратен до редакцията на Narod.bg от очевидец на безобразията.

Атанас Зафиров (вляво) с Данчо Хамелеона

Този път главен герой в крими сюжета е 58-годишният бургазлия Йордан Георгиев. Роденият на 10.04.1964 г. „социалист” има частен бизнес и е бивш общински съветник от БСП, в момента е в Съвета на директорите на „Югоизточно държавно предприятие – Сливен“.

Йордан е известен с това, че е „приятел“ с всички политически партии, макар да се пише ляв. Приятелството му се крепи на личната изгода и за да я задоволи, е готов да обслужва всякакви други интереси, пише източникът на Narod.bg.

Гербаджията Ивайло Иванов (в средата) със „социалиста“ Йордан Георгиев (вдясно)

Оттам идва и псевдонимът му Данчо Хамелеона, защото е готов по всяко време да си смени цвета така, както му е изгодно. Думи като чест, достойнство и лоялност са му крайно непознати, пише възмутеният очевидец на Narod.bg.

За него важен е цветът на банкнотите и го е доказвал неведнъж. В годините назад Йордан Георгиев е бил нелоялен и към свои партньори, и към клиенти в частния си бизнес, свързан с жилищно строителство. Интересното е, че в пика на строителния бум Хамелеона фалира фирма, на която е управител и собственик.

Дружеството било с доста добър потенциал, имоти и оборотни средства, но фалирало. Данчо Хамелеона се смята за кадровика на БСП Бургас. За никой в комунистическата партия не е тайна, че Йордан Георгиев е местното протеже на Атанас Зафиров, но дали това обяснение е напълно коректно?

Социалистът Зафиров дали подозира какви далавери сучат хората на БСП в Бургаско?

Официално Атанас Зафиров е вторият човек по власт в БСП и заместник на Корнелия. Поради неуспехите си в Бургаска област като кандидат-депутат и слабото представяне на изборите Атанас Зафиров е преместен да отговаря за изборите в Сливен, откъдето и става депутат.

Атанас Зафиров е човекът, който се бори със всички средства за сърцето на Корнелия Нинова, но той не е единственият. Следващия мераклия за любовта на тарторката на БСП пак е „гларус“ – Борислав Гуцанов – успял бизнесмен и водач на БСП Варна.

„Медузата“ Гуцанов

В момента депутатът е председател на комисията по транспорт в НС. Във Варна го спрягат като покровител на местната мафия, защото неведнъж е засичан в обкръжение то на сенчести бизнесмени. Във фейсбук дори има група с емблематичното име „Да изхвърлим Борислав Гуцанов – медузата от БСП“

https://www.facebook.com/groups/670512086480757/

Прякора му „Медузата“ идва от едноименната полицейска акция отпреди 10 години. По време на операцията бяха задържани няколко човека, сред тях и БСП депутатът.

По онова време Гуцанов е председател на Общинския съвет във Варна. Негласно в БСП го считат за подмолен, лицемерен човек, който е готов на всичко, за да постигне целите си, а именно сърцето на червената Дулсинея Корнелия Нинова. Негов съпартиец го описва така: „ Абсолютен кавал е тоя!“

Интересът клати феса

Една снимка от преди няколко дни отключи отново съмненията за корупция. На снимката се виждат настоящият шеф на клона на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” в Бургас Ивайло Иванов (вляво) и бизнесменът от Бургас Стефан Стоев(вдясно). Двамата седят в известно заведение в морския град и си говорят сладко. На пръв поглед няма нищо нередно, но за запознатите това е поредно доказателство за корупционни зависимости между държавен служител и бизнесмен.

Ивайло Иванов (в средата) официално е от шайката на Бойко

Ивайло Иванов, един от слугите на Йордан Георгиев – Хамелеона, е директор на клона на ДППИ в Бургас. Стефан Стоев е син на местния бизнесмен Георги Стоев, който е близък до БСП.

Ивайло Иванов на партийна ГЕРБ сбирка

Връзката между двамата е, че Ивайло Иванов открива обществена поръчка за ремонт и изграждане на сграда, която е собственост на ДППИ. Поръчката е предначертана и се е знаело, че ще бъде спечелена от семейство Стоеви.

В случая фирмата, която печели поръчката, е на бащата на Стефан Стоев, а управител е брат му – Димитър Стоев, фирмата е „КОМПЛЕКТСТРОЙ ЕООД“; ЕИК е 812080574. От сайта на Агенцията за обществени поръчки може да се види документацията. Поръчката е с номер 01158-2020-0017 – https://app.eop.bg/today/68674

Не би трябвало възложител и изпълнител да са толкова близки, но в случая е точно така. Стефан Стоев урежда всичко и си пие спокойно питието с Ивайло Иванов, на пръв поглед нямат нищо общо, но реалността е свързана с много пари.

Стоев редовно ходи при Иванов да говорят за сделката, да изглаждат документално всичко, и накрая Иванов да получи комисионната, за която са се разбрали, след като даде на Стоев благата обществена поръчка.

Според източници на Narod.bg връзката между Иванов и Стоев я прави Йоан Йоанов Костадинов, който е посочен като лице за контакт на обществената поръчка.

Баровецът Стефан Стоев прави бизнес с подмолната помощ на БСП

Йоан е син на…. бившия червен кмет на Бургас – Йоан Костадинов и е много близък със Стефан Стоев. Чрез него Стоев договаря поръчката и я дава на семейната фирма да я изпълни.

Какво е общото между Ивайло Иванов и кадровика Йордан Георгиев – Хамелеона?

Ивайло Иванов е от ГЕРБ. Бил е кандидат за депутат от ГЕРБ, протекциите му са от хайката на Бойко и е верен на ГЕРБ. Заради смяната на политическата обстановка, обаче, пред гербопитека Иванов има няколко варианта – да си остане на поста, докато го уволнят, да се опита да се развие и да тръгне нагоре, като за целта е подал документи за шеф на ДППИ, или да се пребоядиса и да стане кадър на БСП.

Последният вариант е най-правилен, защото тъмни облаци са надвиснали над корумпирания гербаджия и за да се спаси, му трябват нови протекции, които единствено БСП биха му предложили.

Връзката му с БСП идва от Йордан Георгиев с, когото са изключително близки и последният вече е започнал да лъска имиджа на Ивайло Иванов и да го представя на хора от БСП, казвайки, че той е правилният човек, че има бъдеще в него и че за БСП е добре да привлече такъв кадър.

Каква сума е получил социалистът Георгиев, за да въведе гербаджията Иванов в БСП, се пази в тайна и дори от близкото им обкръжение не знаят, но със сигурност не се прави безплатно.

Като какъв ще бъде Иванов в БСП също се пази в тайна. Дали симпатизант, редови член в управленската местна или национална структура?

До ушите на членове на местното БСП е достигнала тази информация и те, естествено, са против Иванов да бъде внедрен в редиците им, защото са наясно каква лоша шега ще им изиграе този ход.

Бургазлии, които са запознати със ситуацията, си задават въпроса от кой отбор е Данчо Хамелеона, щом иска да внедри гербаджия в БСП и това ход за лично печелене на пари ли е или има по-дългосрочна стратегия, която цели разцепването, че и унищожаването на БСП?

Как биха реагирали другите членове, когато разберат, че между тях има активен гербаджия – до този момент протеже на кмета от глутницата Димитър Николов. Това е предателство към партията от най-висока степен и не трябва да остане подминато и безнаказано като в случая виновните са Йордан Георгиев и председателят на комисията по Транспорт – Борислав Гуцанов „Медузата“.

Знае ли Атанас Зафиров за множеството срещи и подмолните действия между двамата – Георгиев и Гуцанов и дали това е нож в гърба на Атанас Зафиров от протежето му Йордан Георгиев, питат информаторите на Narod.bg.

За да бъде внедрена „къртицата” Ивайло Иванов в БСП е нужно разрешение „отгоре” и одобрението на ръководството. За целта Георгиев е отъпкал пътя до Гуцанов, за да го спечели на негова страна.

Решението на Медузата ще бъде стимулирано или с подходяща сума или с обещание да се свърши определена работа от Ивайло, твърдят източниците ни.

Синът на червения бизнесмен Георги Стоев – Стефан, е наясно с мръсните схемите

Така парите на бизнесмена Стоев минават през Ивайло Иванов, после през Хамелеона и стигат до Гуцанов, който е най-корумпиран и е на върха на далаверата, смятат местните пред Narod.bg.

Всички тези действия от страна на Йордан Георгиев стават без знанието на неговия приятел и покровител – Атанас Зафиров. Близки до Зафиров коментират, че той бил забранил на Йордан Георгиев да кадрува по места, защото се говори, че е започнал да подронва изключително тежко авторитета му на политик и на втори човек в партията, борещ се за сърцето на Нинова.

Противно на пряката заповед от Атанас Зафиров Данчо Хамелеона продължава да кадрува във всяко едно държавно и общинско учреждение. Георгиев не спира и срещите с Гуцанов, за да бистрят далаверите.

Хамелеона прави всичко на обратно на това, което му е заповядал Зафиров, но дали Зафиров е запознат с подмолните действия на неговия приятел, съпартиец и протеже, остава под въпрос. Ако не е запознат, как ще реагира, когато разбере какви ги върши протежето Георгиев?

Мнозинството в БСП се чуди защо хора като Георгиев, Зафиров и Гуцанов са все още на ръководни постове в Столетницата, която и без това върви към закриване?

Истината е, че БСП няма нужда от хора като Ивайло Иванов, защото е троянски кон, внедрен от Димитър Николов през Йордан Георгиев в БСП.

Гербопитекът Ивайло Иванов опита да се спаси с внедряване в БСП

Такъв корумпиран и омърсен кадър ще доведе единствено вреда на червената партия, а полза ще има само Йордан Георгиев.

Членове на БСП се питат от ухо на ухо докога ще продължава това безумие и дали Корнелия Нинова е наясно какво вършат нейните домашни любимци?

Причината Зафиров да забрани на Георгиев да се вижда с Гуцанов и да кадрува е негласната вражда между Гуцанов и Зафиров за сърцето на г-жа Нинова, категорични са информаторите на Narod.bg.

Образованието на Зафиров сочи, че е поне малко кадърен и образован човек, но защо преда кадровата политика на Бургас некадърници като Георгиев, питат бургазлии, изпратили сигнала до Narod.bg?

Очаквайте продължение на БСП далаверите по Черноморието само в Narod.bg.