Мъж запали сухи треви и храсти в двора си в шуменското с.Каменяк, а пламъците се прехвърлиха върху съседи и застрашиха селото. Три екипа огнеборци гасили стихията, но не успяли да спасят най-близкия имот. Виновникът за пожара – 44-годишен мъж, наскоро завърнал се от Германия, е бил арестуван за едно денонощие в Полицейското управление в Шумен.

Сигналът за бедствието постъпил минути преди 14 часа в сряда, съобщават от ОДМВР Шумен. Първоначалната информация била, че горят сухи треви на ул.“Георги Бенковски“ в село Каменяк и към адреса бил насочен един екип от шуменската пожарна. След пристигане на място огнеборците заварили да горят покрив на къща и навес и около 50 000 кв.м сухи треви и храсти.

На помощ пристигнали още два екипа. Изяснено било, че 44-годишен мъж запалил в двора на къщата си сухи треви, а пламъците стигнали до съседа. Силният вятър помогнал за разнасяне на огъня. Пожарникарите хвърлили 29 тона вода, ползвани били ръчни пожарогасители и пяна.

Унищожена е овощна градина с площ от около 2 дка и около 50 кв. м. покривна конструкция на къща, собственост на 32-годишен шуменец. Огнеборците успяли да спасят от опожаряване 6 къщи и жителите на селото са им благодарни, че са ги избавили от огнения ад. За палеж на чужд имот по непредпазливост е образувано досъдебно производство.