Направили сме всичко необходимо, така че да осигурим необходимите количества газ за целия отоплителен сезон, за да не останат училищата на студено и тъмно и да имат всички необходими горива, от които се нуждаят за отопление. Това заяви пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев, който откри учебната година в 60-то Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в кв. „Бенковски“ в София, съобщава БТА. Снимки: БНТ

Усилията на правителството са да осигури достатъчно количества газ от всички възможни източници, да диверсифицираме всички възможни източници и пътища на доставки, за да гарантираме, че училищата, детските градини, яслите, болниците ще имат отопление през зимата, заяви Донев. Той увери, че имаме стопроцентова диверсификация, това, което никой до момента не е направил.

Премиерът препоръча на всички политици да се поучат от първия учебен ден и да научат, че България оттук нататък ще се управлява с коалиционни с споразумения.

Снимка: БТА

Днес е първият учебен ден и всички погледи са насочени към учениците и децата. Нека 15 септември да бъде денят, в който ние отдаваме своята признателност към учителите, които даряват със знание, каза премиерът. По думите му учителската професия е изключително трудна, защото да предадеш знание е най-трудното нещо. Имаме голяма цел, която сме си поставили – българските деца да не възпроизвеждат чужди мисли, а да мислят със собствените си умове, така че да  българската нация да бъде малко по-добре образована, да имаме по-голямо самочувствие, че сме българи, каза Донев.

Той призова всички шофьори да карат със съобразена скорост и да пазят децата на пътя. Около училищата трябва да създадем зони за сигурност, защото там са нашите деца, посочи още министър-председателят.

Източник: БТА