Кремена Кунева е председател на фондация „ЗА ДОБРОТО“ и кандидат за народен представител, излъчен от коалиция ДБ.

Една от активните кампании на фондация „ЗА ДОБРОТО“ е #ЗА ДОБРОТО В ПОДКРЕПА НА БЕЖАНЦИТЕ ОТ УКРАЙНА, като фондацията набира дарения по собствена сметка с IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388.

На интернет страницата на фондацията (https://zadobroto.com/portfolio_page/za-dobroto-v-podkrepa-na-bezhancite-ot-ukrajna/) е посочено, че средствата са за „подкрепа за Украйна/Украйна“ и ще се изразходват за:

• консумативи, храна, лекарства, настаняване, вещи и услуги, които осигуряват нормалния престой на украинските бежанци у нас

• консумативи и материали за хората, които са останали да се борят за страната си, и за транспорт до Украйна

• организиране осигуряването на медицинска грижа за пристигналите у нас деца, жени и мъже в координация с болници – партньори на фондацията

• всякакви други дейности, които могат да се окажат необходими за украинските бежанци в България

Освен тези дарения, на 9 юни 2022 г. Фондация „За доброто“ получава 210 000 лв. от кампанията „НОВО НАЧАЛО за украинските жени и деца в България” в подкрепа на Интеграционния център за украински бежанци на Фондация „За доброто“.

На 1 септември бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео посещава Интеграционния център за украински бежанци на Фондация „За доброто“ по въпросите за бежанците и детското здравеопазване. 

Според наши източници помагащите в Интеграционния център на фондация „За доброто“ са на заплати, а не са доброволци!!!

В пост от 7 септември Кремена Кунева пише: „Аз съм гражданска кандидатура. Тоест това значи няколко неща.

Първо – всичко, с което съм се занимавала до сега е същото, с което се занимавам и сега. Единствената разлика е, че имам най-жестокият екип от 7 жени, които буквално в момента се разбиват от работа, за да ми дадат възможност да пътувам, да се виждам с всички вас, да ви разказвам за това кои са моите цели и да разбирам от вас всяка една нужда и проблем, който ми споделяте и по който искате да работя.“.

Постове на Кунева от фейсбук страницата „Кремена Кунева – кандидат за народен представител Демократична България“ – https://www.facebook.com/Kuneva.Kremena, се разпространяват като платени публикации.

Работещи в Интеграционния център на Фондация „За доброто“ и такива от екипа на Фондацията участват в предизборната кампания на Кунева. Как мислите, дали средства, предназначени за украински бежанци, или средства за други „каузи“ на фондацията, не се използват за предизборната кампания? За чие добро работи фондацията – за доброто на украинските бежанци и за децата или за келепира на председателката и близкия й кръг?

Източник: Opposition.bg