Криминалисти от ОД МВР Търговище разкриха три високотехнологични оранжерии, изградени във вътрешността на бивш стопански двор в с. Долец в община Попово, съобщават от МВР.

Акцията е проведена на 15.09.2022 г. Служителите на МВР са претърсили постройка, стопанисвана от 44-годишна жена от гр. Попово. Там те открили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест показал, че това е канабис.

Оранжериите са били разположени в хале, разделено на 3 части. Растенията в тях са се намирали в приблизително еднаква фаза на развитие.

При последвалите на същия ден процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в дома на същата жена в гр. Попово е намерен пакет със суха тревиста маса с тегло 2 кг. В избено помещение към жилището била открита оборудвана лаборатория без растения в нея.

Зелената и сухата тревиста маса, както и високотехнологичното оборудване, са иззети по надлежния ред. 44-годишната жена е задържана. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава осъществява под ръководството на Районна прокуратура Търговище.