Появи се запис на телефонен разговор с глас, силно наподобяващ Бойко Борисов три дни преди посещението му в Москва на 30.05.2018 г. Записът показва, че Борисов е знаел, че ще бъде „натиснат“ и уговарян за нещо, от което нещата могат да се „сговнят“. Любопитно е, че 5 дни преди това президентът Радев е бил на посещение в Сочи, където е разговарял с Путин по темата за газов проект, разказват от Frognews.bg.
През 2019 г. Договорът за трасето на Руски/Турски поток между „Булгартрансгаз“ и руската страна става факт. Този факт – построения газопровод, – е следствие от политически решения и съответно „натискане“ от Кремъл и Путин.

Ето какво казва човекът, чийто глас много прилича на този на Борисов:

„Добре, айде… Къде заминавам… Да… (някой му говори по телефона) Не искам да му подготвям, но… това е така… но след срещите на различни нива, може да ни натискат за нещо, но аз им отказах, но после мога да бъда сговнен. Ето това може да отмятаме шест, седем, осем докато се проведат дълбоките срещи като се разберем с Путин, че трябва да има и ще има… И затова ни трябва хотела…, да има резервиран хотел, за да му кажа, нали ако има какво да се договаряме още сигурно… Защото нали, както аз питам какво каза тоз, какво каза оня, какво казаха еди кво си, ще го подготвя за това, какво мислим. А след това като ги знам какви са руснаците, те ще ни закачат още от вечерта и нит можем да се разхождаме, нито да моем да вечеряме като хората… Така че най-добре си е да… във вторник, утре аз ще се разпореждам, във вторник на обед ще направим към 12 някъде и следобед… в 12 часа ги правим……… (тук има изречение, което не се разбира)… До 12 часа можем да направим инспекция, обиколка. Ще го направим по-рано и така… И тогава вече, като има резервирани хотел, винаги можем да се разпределим, ако ме разбираш. Ако пък с другите сме се разбрали то тогава КГБ ще е по-снизходително за отидеме да вечеряме някъде. От тази гледна точка в края на краищата ще отидем едната вечер, а на сутринта ставаме и си тръгваме… Ако пък вземе нещо възникне… дето се вика ние вечерта, ако остане празно време, ще видиме и Българския културен център, който имаме там. Можем да отидем и при… и толкоз. Така, че му кажи на (игумена)… да вземем една хубава икона и една връзка от европредседателството с монета… каквото такова. Така че виж за хотела… и айде“.

(запис на разговора е публикуван и в сайта Афера.бг)

Около 3 милиарда вкарва „Булгартрансгаз“ в проекта Руски/Турски поток, от който страната ни няма никаква полза. Полза има единствено Кремъл и Путин, защото газопровода заобикаля Украйна снабдява с газ най-приближените държави на Москва – Сърбия и Унгария.

Ето какво казва по този повод бившият вече вицепрезидент на Газпромбанк Игор Волобуев: „Украйна бе дискредитирана като надежден доставчик в очите на европейските потребители. Това даде възможност на Газпром да заяви пред Европа, че е необходимо да се изградят обходни маршрути: Турски поток и Северен поток-2. Да се ​​лиши Украйна от статут на транзитна държава. Това развърза ръцете на Путин да започне войната срещу Украйна.“

Тоест, правителството на Бойко Борисов осъществява плана на Путин и подпомага вероломното нахлуване на руските войски на украинска територия.

В четвъртък, 15 септември, шефът на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер направи опит да защити Борисов като разкаже на евродепутатите, че той е бил незаконно задържан за 24 часа през март. Сценката на Вебер се превърна във фарс, а останалите двайсетина депутати в залата го освиркаха и му се присмяха.

Какво ще кажат от ЕНП за ролята, която е изиграл Борисов в реализацията на Путиновите планове за превземане на Украйна, избиването на хиляди мирни жители и разрушаването на цели градове и села, изнасилванията и грабежите, издевателствата и прогонването на милиони украинци извън родината им? Дали Вебер пак ще защити лидера на ГЕРБ в Брюксел?

На срещата с Путин, Борисов отива, придружаван от вицето тогава Томислав Дончев и Теменужка Петкова, енергиен министър. Присъства и посланика ни в Москва. Те знаят какво се е случило на тези разговори, какво е казал Путин на Борисов. Руският президент със сигурност е казал много повече в срещата на четири очи с българския премиер. Но каквото и да са изговорили, то вече не е толкова важно, защото резултатът е на лице: 3 милиарда български пари са подарени с лека ръка от Борисов на Путин. Най-богатите хора на планетата обикновено дават подобни суми единствено с благотворителна цел. Борисов обаче ги „инвестира“ в руски проект, който е част от мащабен план на Кремъл за военна агресия в Украйна.

Днес Борисов и ГЕРБ се бият в гърдите, че са големи евроатлантици. Пълен абсурд! Всъщност те правят една от най-важните стъпки на Путин към започване на войната. Това трябва да се знае от всички българи и да се повтаря, докато приятелят на Борисов – Иван Гешев не започне истинско разследване на цялата тази операция, която е изцяло срещу националните ни интереси.

Припомняме, че разследване на гражданското сдружение БОЕЦ по време на строителството на Руски/Турски поток през България доказа, че то е извършвано от руски и беларуски фирми и почти всички строители са руснаци и някакъв процент беларуси. Охраната на обектите също е от руснаци, въоръжени с огнестрелно оръжие.

Досега нито една институция не е извършила проверка на тези факти. По време на 47-о Народно събрание депутати от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ предложиха да се създаде комисия, която да разследва проекта Руски/Турски поток на българска територия. Поради падане на правителството и насрочване на предсрочни избори това не се случи.

Българското общество има право да знае каква е истината около този проект и кой е взел решение да се подарят буквално 3 милиарда на Москва, за да изпълни тя своите милитаристични цели.