Комисията за защита на потребителите (КЗП) е работела като политическа бухалка, има много сигнали за незаконни назначения на хора, включително и на лице с криминално минало, свързано с тежки нарушения на закона.

Така служебният министър на икономиката Никола Стоянов потвърди пред БНТ разследването на Narod.bg за двойната употреба на КЗП от кръга около Корнелия Нинова и Калоян Методиев.

„Като цяло председателят (Иван Френкев, БСП, б.ред.) не отговаря на изискванията и е назначен в нарушение на закона.

Дипломата, която е представил, цялото им назначаване, постановлението на МС – не е спазена процедурата, няма доклад на Министерство на икономиката, не е подписан и не е съгласуван от хората, които трябва да го съгласуват. Това е административната част. По-важната за нас част е, че един независим орган, какъвто трябва да бъде КЗП, стана политическа бухалка.

През цялото време взимат политически становища, цитират се неща, пресконференции политически, а същевременно имаме страшно много сигнали по отношение на тяхната дейност.

Става въпрос за незаконни назначения, за хора, които не отговарят категорично на условията за заеманите длъжности и те го знаят, затова са ги назначавали на 6 часа, на 4 часа, а не на пълен работен ден.

Включително имаме сигнал, че е назначено лица с криминално минало и то за тежки нарушения в миналото си престъпления“, каза Стоянов.