България не трябва да участва в конфликта в Украйна. „Възраждане“ е единствената партия, която може да спре участието ни в тази чужда война и да нормализира отношенията с Русия. Нашият интерес са само българите в Украйна. Българи изчезват непрекъснато в Украйна. Това коментира пред NOVA лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Възраждане“ иска премахване на ДДС за продуктите от малката потребителска кошница, за лекарствата, намаляване на акциза на горивата и нормализиране на отношенията с Русия, за да спадне инфлацията“, посочи той.

Според него войната в Украйна ще се разгаря, защото това е желанието на САЩ. „Те искат да изтощят и дори унищожат Русия, а заедно с тях Европа. Участието на България в широкомащабния конфликт не бива да се поставя под въпрос, освен ако ние не управляваме. Всяка друга партия ще изпълни заповедите от Американското посолство. Зависими сме от външнополитическия фактор САЩ. Трябва да имаш политическа независимост, отбранителна, икономическа, финансова и хранителен суверенитет. Ние имаме само финансова“, заяви той.

По думите му вече се говори, че следващият кабинет вече е нареден между ГЕРБ и ПП. „Хора, които получават заплащане от Американското посолство твърдят, че браня руски интереси. Имаше твърдения, които не бяха подкрепени с доказателства, а щеше да бъде много интересно, ако имаше такива. Най-вероятно ДАНС продължават да ни подслушват. Службите са създадени, за да контролират политическия живот. Свързват ни с Русия, защото защитаваме националния интерес и сме основна заплаха за американските интереси“, подчерта Костадинов.

Източник: NOVA TV