Каква е тая правда да вземеш имот на безценица от болен човек? Такива са политиците ни, такава ни е държавата, такава ни е оправията. Чувствам се ограбен. Нямам думи. Това изплака пред камерата на “Неизбежния Караколев” Атанас Ангелов.

Атанас Ангелов е потресен от наглия грабеж на семейния имот

Тежките му думи са по адрес на шефа на БАБХ Христо Даскалов – сега кандидат-депутат от „Продължаваме промяната”, който през 2017 г. купува от вече покойния баща на Ангелов 105 кв. м къща в центъра на Първомай – ул. „Ралица” 13, плюс двор от половин декар и друга постройка за смешната сума от 11 200 лева.

Христо Даскалов докопа имот в родния Първомай на цена поне 10 пъти под реалната

Оказва се, че цената, на която Даскалов е взел апетитния имот, е 10 пъти под реалната на пазара. Атанас Ангелов разказва и други подробности за начина, по който Даскалов се домогва до имането.

Оказва се, че преди това възрастният Георги Георгиев преписва къщата на Даскалов уж срещу гледане. По думите на сина му това не се случва и затова съдът разваля сделката по искане на дядото. „Не аз, съдът казва, че баща ми не е бил гледан”, уточнява потърпевшият наследник.

След това шефът на БАБХ слага ръка върху имота по друга схема – чрез покупка. „Всичко, което казва Христо Даскалов, е лъжа, с изключение на това, че баща ми е бил болен. Плаща му 11 200 лева”, уточнява той. Оказва се, че разплащането е ставало на порции, като последният транш от парите – 6000 лева, е внесен в деня на смъртта му.

„Вероятно така е направил, за да нямаме претенции за имота. Даскалов не дойде на погребението на баща ми, вероятно защото е бил в банката”, допълни синът на покойния Георги. Той доказва пред камера, че двамата със сестра му са преки наследници и опровергава твърденията на Даскалов, че Георги му е бил „втори баща”.

Мъжът показва и банково извлечение, от което се вижда, че умиращият Георгиев, в последните дни от живота си, всеки ден е теглил различни суми от картата си, в порядъка на 400 лева. Това е до днес буди подозрение, тъй като никой не може да си обясни за какво са му трябвали тези суми.

В крайна сметка резултатът е ясен – Христо Даскалов, кандидат за депутат, става по-богат с апетитния имот в Първомай, взет на безценица, а наследниците на дядо Георги пият една студена вода. „Не искам от моите данъци на този човек да се плаща заплата”, заключава Атанас пред камерата на Николай Караколев.

Къщата е в центъра на Първомай, където подобен имот няма как да се купи под 100 000 лева.

Видеото тук: https://youtu.be/wjbD2RGLgpM