Началото на края на ЕС е факт. Този край прогнозирахме с агенция ПИК още през есента на миналата година. Причините са тривиални – бюрократичната самоубийствена икономическа и миграционна политика на върхушката в Брюксел, изцяло в услуга на САЩ. Така бизнесменът Ивайло Дражев коментира пред нашата медия случващото се в Европа и ЕС след санкциите срещу Русия, които според мнозина родни и иностранни анализатори, се върнаха като бумеранг и удариха самата Европа.

“САЩ провеждаха 8-9 години унищожителна офанзива в Украйна с мародерски и терористични действия от кръга Хилари Клинтън, Джо Байдън, онзи Сорос и разбира се Виктория Нюланд. Те подтикваха Киев да не изпълнява Минските споразумения, да упражнява геноцид спрямо малцинствата и целенасочено да създава враждебна човеконенавистна пропаганда и идеология спрямо рускоезичния Донбас и рускоговорящите в Одеса, Николаев, Херсон и Запорожие, а за Донецк, Харков и Луганск да не говорим. Стигна се логично до декларации националните парламенти на България, Румъния, Чехия и Словакия за националистически и неофашистки прояви и действия на властите в Киев спрямо малцинствата. Кремъл многократно предупреди, че няма да подмине терора в Донбас и Одеса без последствия.

Инцидентът с малайзийския граждански самолет свален уж по погрешка от украинска ракета “Бук“ през 2014 г., морски инциденти около Кримския мост, сваленият граждански самолет с ансамбъла “Александров”, взривяването на лидерите на Донбас, подписали Минските споразумения, спирането на водата и електричеството за Крим и Севастопол, отказът от социални плащания на територията на цяла Източна Украйна и всичко това заедно с непрекъснат обстрел и бомбардировки и заложнически похвати в граждански обекти – болници, училища, театри и административни сгради, продължил 8 години“, върна лентата далеч назад Дражев, припомняйки началото на военния конфликт между Русия и Украйна.

“На този фон някакъв нещастник, назначен от американското посолство в София за временен външен министър, се изходи в Ню Йорк, че той и неговият президент нямало да признаят референдумите в Донбас от името на България. И това изказване идва без никой орган по Конституция да ги е упълномощавал за това! Не че и в следващия парламент няма да са същите национални предатели, които 33 години унищожават българщината системно и последователно и грабят като за последно. Американските подлоги от “Дондуков“ 1 и 2, които докараха българската армия и държава до това посмешище, което е в момента, нямало да признаят волята на народ, по-голям от днешна България, който от 8 години води война на живот и смърт да оцелее на собствената си земя“, възмути се Ивайло Дражев.

„Искам да заявя най-отговорно следното – “Моя страна България”, сдружението с нестопанска цел, на което съм председател, ще е първата българска гражданска организация, която ще признае резултатите от референдумите в Херсон, Запорожие и Донбас, защото тези хора имат право на самоопределение, съгласно Устава на ООН и нашите мижитурки Радев, Милков и останалите са срам за пагона, дипломацията и българския национален интерес“, съобщи Дражев.

“Нашата пародия на министерство на външните работи реши да изпревари указанията на “Козяк” 18 и призова българите да бягат от Москва, незнайно по какви причини… Разбира се никой няма да послуша Радевите призиви, защото лицето Милков е нищо повече от микрофон на “Дондуков“ 2. Същият този предател и протежетата му в МС превърнаха българските институции в долнопробни държанки на американското, френското, английското и немското посолства до степен на раболепност и васално чуждопоклонничество, което никога, дори и през турското робство, народът ни не е позволявал да бъде така унижаван“, отчете още Ивайло Дражев.

По думите му “някакъв политически запъртък, пак продукт на Радевитекадровици, който 6 месеца не можа един проект на Плана за възстановяване и развитие да съгласува и изпрати в Брюксел“, сега обикалял студията с нов фойерверк, като имал за цел да загроби окончателно българската национална валута и да ни закачи за тотално обезцененото евро.

„Няма такива продажни душици, като цялата каста от некадърници и крадци, налазили българските държавни и общински институции през последните 25-30 години. Но идва Видовден! “Моя страна България” инициира референдуми още през миналото лято до Народното събрание и МС и чрез най-четената електронна медия – ПИК за недопускането на Скопие в ЕС, за недопускане на чужди войски на българска територия, за недопускане присъединяване на България към фалиралата еврозона, в която лихвите растат с минути, а благодарение на такива некадърници като Борел, Мишел, фон дер Лайен и още дузина храненици на европейските данъкоплатци, Стария континент няма да се къпе и да се отоплява само и само за да угоди на Вашингтон, сменяйки по-евтиния руски газ със скъп американски втечнен и то след години и ако има танкери за него. Или пък ако не ги взривяват, както направиха със “Северен поток“ 2 и старата тръба. С тази диверсия и яростен натиск върху Европа, Вашингтон изцяло се превръща в копие на фашисткото трио Хитлер-Гьобелс-Гьоринг“, завърши Ивайло Дражев.