Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на градовете Бахмут и Авдеевка в Донбас.

Русия е концентрирала в Херсонска област значителни военни сили, които трудно могат да бъдат победени, каза украинският президентски съветник Олексий Арестович. Още шест батальонно-тактически групи са пристигнали в района, като общият им брой е около 30, уточни Арестович, пише БНР.

Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската армия се насочват натам и към областния център.

Населението на Херсонска област от десния бряг на Днепър може да се върне обратно, след като фронтовата линия бъде отдалечена, каза от своя страна Кирил Стремоусов от проруската местна администрация, цитиран от РИА Новости. По-рано регионалният ръководител Владимир Салдо посочи, че над 70 000 души от региона са били евакуирани.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че най-тежките боеве в Донецка област са около Бахмут и Авдеевка, но продължават активните действия и в други направления.

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област. Избухнал е пожар, но не се съобщава за пострадали. Нанесени са щети в предградие на Запорожие при руски обстрел.