Американският производител на електромобили Tesla изтегля от пазара в Съединените щати повече от 321 хил. превозни средства, тъй като задните им светлини може периодично да не светят, сочат документи до регулаторите, цитирани от Ройтерс.

Базираната в Тексас компания посочва, че изтеглянето обхваща някои коли Model 3 от 2023 г. и Model Y от 2020-2023 г., показва декларация, изпратена до Националната администрация за безопасност на движението по пътищата.

Tesla ще направи промени по автомобилите, за да коригира проблема. Освен това заяви, че няма информация за катастрофи или инциденти, свързани със светлините.

Всичко това допълва главоболията на главния изпълнителен директор на автомобилния гигант Илон Мъск, който съсредоточи усилията си върху това да прекрои Twitter по начина, по който той си представя социалната мрежа.

Милиардерът придоби технологичния гигант за 44 млрд. долара след месеци на спорове, но се въвлече в нови скандали, след като уволни голяма част от служителите на компанията и наложи „хардкор“ режим на работа за тези, които предпочетоха да останат.

Масовото напускане на работниците обаче поставя под въпрос управленския модел на Мъск, който пожъна успех в Tesla, но не е сигурно дали ще даде също толкова добри резултати в социалната мрежа.