„Продължаваме Промяната” няма да реализира мандата, ако промените в Изборния кодекс не бъдат изтеглени или отхвърлени в пленарната зала. Това коментира в студиото на „Здравей, България” председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров. „Народните представители все още имат време. Ние не можем да зачеркнем свободния избор на хората”, подчерта той.

По думите му в последните два месеца първата политическа сила е показала абсолютна политическа импотентност да създаде нещо градивно. „Тук сме за да кажем, че разбираме проблемите на гражданите и имаме план. Даваме конкретни предложения как да се излезе от кризата”, добави Гюров.

„Това е първият план, който се представя в парламента за съставяне на кабинет, който да приеме ключови промени в законодателството”, каза зам.-председателят на ПГ на „Демократична България” Владислав Панев.

„Естествено, че това правителство ще бъде много рисково. Ние казваме, че смисъл от него има само, ако ще се занимава с важните теми. Българските граждани и представителите в парламента трябва да решат какво бъдеще искаме. Такова, в което Никола Минчев е заменен от Вежди Рашидов или такова, в което България ще стане пълноправен член на ЕС ”, добави Гюров.