През нощта вятърът ще стихне, и на места ще има условия за мъгли. Сутрешните температури ще са между 6° и 11°, в отделни райони в Югозападна България и малко по-ниски, предаде БНТ.

Преди обяд в северозападните райони, а до края на деня и в останалата част от страната ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. С него дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 3° и 8°, в София – около 3°. Облачността ще е променлива, следобед – често значителна и на места слабо ще превали.

И по Черноморието сутринта видимостта на много места ще бъде намалена. В следобедните часове облачността ще се разкъса и намалее. Вятърът ще е умерен и поривист от запад-северозапад. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала.

Ветровито време и в планините. Ще духа силен, следобед и бурен вятър отново от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места главно в западната половина от страната ще има валежи от сняг, под около 1200 м – от дъжд, но до вечерта границата на снеговалежа ще се понижи значително.

През нощта срещу петък ще продължи да нахлува по-студен въздух и на отделни места по високите котловинни полета в Югозападна България и в Предбалкана ще превали слаб сняг. През следващите дни застудяването ще продължи. Ще има и валежи, с по-голяма вероятност в края на седмицата.