Парламентът ще започне работа с обсъждане на законопроекта за ратифициране на международен договор  „Придобиване на 8 нови самолета F-16C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за Българските военновъздушни сили“ и на международен договор „Многофункционална система за разпределение на информация – Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване“. Това е първа точка в програмата за деня.

В дневния ред е и първото четене на промени в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет. С тях се предлага въвеждането на изрично правомощие на съответните колегии на Висшия съдебен съвет да приемат Кодекс за етично поведение на българските съдии, съответно Кодекс за етично поведение на българските прокурори и следователи.

Предвиден е и редовен парламентарен контрол. Първи на въпроси на депутати ще отговаря служебният министър-председател Гълъб Донев. В парламентарния контрол ще участват още вицепремиерът и служебен министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и министрите Иван Шишков, Сашо Пенов, Крум Зарков, Росица Карамфилова, Никола Стоянов, Весела Лечева, Георги Тодоров, Росица Велкова и Асен Меджидиев.