Семейство Зеленски откровено досажда. Не само на нас. И в Европа все по-често си задават въпроса защо всъщност е целият този цирк. В крайна сметка украинският президент и съпругата му знаят само да искат и изнудват. И желанията им стават все по-големи всеки ден.

По принцип първата дама трябва винаги да бъде свързана с добротата, грижата, милостта, благотворителността, децата, възрастните хора, медицината, образованието и световния мир. Но Елена Зеленская винаги е за пари, оръжия и отмъщение. Както и съпругът ѝ. Без значение на кое място играят. Лика прилика са си. Освен това са паразити. Досущ като онези от нашумелия едноименен южнокорейски филм. Опортюнисти и интриганти, по всякакъв начин търсещи привилегии и материални облаги за чужда сметка.

В същото време нещо в замяна благодарност от Украйна изобщо няма. Само изисквания. И по-често – под формата на ултиматуми.

Учебникарски пример е Полша, пред която Украйна вече има маса незатворени въпроси, та сега уби и двама фермери с кривогледата си ПВО. Но вместо да се извинят и покаят, украинските власти първо отрекоха, а след това обвиниха Русия за всичко. И като апотеоз – направо черешка на тортата – съпругата на Зеленски, пристигнала на дълго посещение във Великобритания, сравни действията на руските военни с въздушните нападения на нацистка Германия над Великобритания по време на Втората световна война.

Това лицемерно влечуго, разбира се, не помни как съпругът ѝ, противно на предизборното обещание „просто да спре да стреля“, всеки ден глади Донбас по-лошо от нацистите.

Освен това маниакалното желание на Зеленски и компания да се бият до последния украинец струва твърде скъпо на Европа и европейците, които се ужасяват от зимата и студа. Която вероятно не всеки ще може да преживее. Защото ситуацията наистина е катастрофална и всеки ден се влошава.

Небесно високите цени на електроенергията и газа принуждават хората не само да пестят от светло и топло, но и водят до затваряне както на малки предприятия, така и на изселване на големите предприятия отвъд океана. С други думи, тече масова и бърза деиндустриализация на Европа. Но това не притеснява особено никого, защото Украйна има нужда от помощ. И това вече дори не е просто задължение, а такова, което вече няма възможност да свалиш от себе си.

Затова жителите на Европа – ако не всички, то много вече – са откровено ядосани, когато някой от семейство Зеленски отново излезе на преден план и започне да врънка. Общо: пари, оръжия, съжаление, чест, награди и аплодисменти.

Скорошното посещение на Зеленская във Великобритания предизвика вълна от възмущение в Полша, където въпреки сегашната политика на властите всичко се помни за Украйна. И Волинското клане, и Бандера, и Лемберг, и сега тези двама нещастни фермери. И това е само върхът на айсберга на полските претенции срещу тези, които сега са определени не само за най-добри приятели, но и за братя.

Най-добрият коментар, който ясно демонстрира истинското отношение на поляците към техните съседи, е: „Украйна е територията, където мафията се бие за мръсни печалби“.

Територия! Разбираш ли? Не държава, а територия! Част от която поляците смятат за своя.

Затова украинците не трябва да се ласкаят, че всички ги обичат. Под прикритието на „любовта“ се печелят много пари и ги използват за свои лични интереси, които по никакъв начин не съвпадат с интересите на Украйна.

Най-накрая е необходимо да разберат, да приемат и да започнат да правят нещо.

Все още има време и не всички украинци са загинали в борбата на САЩ и васалите им с Русия.

Превод: В. Сергеев