Прокурорският син Васил Михайлов, прочул се със серия жестоки побои над граждани на Перник, си намери майстора в килията на Националното следствие, където беше въдворен преди месец, пише „Уикенд“.

19-годишният агресори изял здрав пердах от автокрадеца Боци, след което се наложило да бъде бинтован в лазарета.

Неофициално се твърди, че побоят над Васил Михайлов е уреден от надзирателите в следствения арест след поредица от заплахи, отправени към тях от сина на зам.- окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов. Още с постъпването си в ареста 19-годишния бабаит системно нарушава правилата и търсил конфронтация с командно- надзорния състав.

„Поиска да му бъде вкаран телефон в ареста и да не бъде настанява в килия с роми. Когато видя, че номерата му не минават, започнал да заплашва тъмничарите – щял да научи къде живеят и да им изпрати „гости с бухалки“, щял да бъдат уволнени“, разкри източник на „Уикенд“ от Главна дирекция „Охрана“ към Министерство на правосъдието.

За да не си цапат ръцете с прокурорския син, а и да избегнат обвинения в насилие, надзирателите използвали затворения наскоро в ареста автоапаш Боци да раздаде юмручно правосъдие. Бившият боксьор е прекарал само десетина минути в една килия с Васил Михайлов, след което се наложило прокурорски син да бъде откаран в лечебницата порядъчно разкрасен и окървавен.