Един от играчите на Лудогорец, направили най-голяма кариера в чужбина след престоя си в Разград – Жуниор Кайсара, е вариант за „орлите“, твърди „Мач Телеграф“. В момента тимът търси десен защитник, след като Сисиньо се върна в родината си, подписвайки с Баия и треньорът Анте Шимунджа разчита само на един десен бранител – Аслак Фон Витри. Заради проблемите в една от контролите като бек игра крилото Спас Делев.

Жуниор Кайсара игра за Лудогорец 3 години – от 2012-а до 2015-а година. В този период той спечели 3 титли, но по-важното е, че игра много силно. Това му уреди трансфер за 5.5 милиона евро в един от големите германски отбори – Шалке 04. Впоследствие кариерата на Кайсара се насочи към Турция. За Истанбул Башакшехир, с който стана шампион през 2020-а година, до момента 33-годишният футболист записа 197 мача и вкара 2 гола.

Той обаче вече не е първи избор за своя треньор Емре Бельозоглу и клубът го пуска без трансферна сума, ако той си намери нов отбор. А кандидатите не липсват, като вече оферти към него са отправили Баия, който взе Сисиньо, Атлетико Минейо, Интернасионал,, както и носителят на Копа Либертадорес – Фламенго.

Кайсара показа своята признателност към Лудогорец през 2017-а година, когато „орлите“ играха срещу Истанбул Башакшехир в групите на Лига Европа. Тогава той посети официалната тренировка на разградчани и говори на дълго и широко с всички свои бивши съотборници, както и с шефовете на клуба. Той притежава български паспорт.