Реал Мадрид победи с 2:0 Атлетик Билбао в мач от 18-ия кръг на Ла Лига. Карим Бензема даде преднина на „кралския клуб“ в 24-ата минута, а Тони Кроос сложи точка на спора с гол в 90-ата минута.

Така „лос бланкос“ отново се доближи на три точки от лидера в Ла Лига – Барселона, който спечели по-рано срещата си с Хетафе.

Атлетик Билбао получи шанс да изпълни ъглов удар още преди да са изминали и 60 секунди от срещата. Футболист на домакините успя да отиграе с глава, но не и да насочи топката към вратата, пазена от Тибо Куртоа.

Снимка: БГНЕС

 

Реал Мадрид не се затрудни и си взе своето от Атлетик Билбао на  - 2

В 10-ата минута Тибо Куртоа трябваше да се намесва след удар с глава на Паредес след корнер. Белгиецът спаси и така запази нулевото равенство в двубоя.

Минута по-късно пък Винисиус Жуниор бе изведен с дълъг пас. Бразилецът напредна и потърси Карим Бензема, който обаче не успя да стреля към Унай Симон. Това бе първата по-опасна атака на „лос бланкос“.

Иняки Уилямс бе потърсен с извеждащо подаване от капитана Оскар де Маркос в 15-ата минута. Нападателят на баските обаче се размина с топката, която след това бе изчистена от Себайос. Две минути след това Нико Уилямс успя да си бутне топката, елиминирайки Феде Валверде и откривайки си коридор за истрел. Той отправи удар извън наказателното поле, а топката мина близо до гредата.

Снимка: БГНЕС

 

Реал Мадрид не се затрудни и си взе своето от Атлетик Билбао на  - 3

В 20-ата минута Юри Берчиче използва ръцете си, за да спре Марко Асенсио в наказателното поле на Атлетик Билбао. Мадридчани изразиха сериозни претенции за дузпа, но съдията остави играта да продължи.

Само две минути по-късно Иняки Уилямс бе изведен в наказателното поле на Реал Мадрид. Нападателят стигна до топката преди Тибо Куртоа на аутлинията и след това опита изстрел от почти нулев ъгъл, който и очаквано не намери целта.

В 24-ата минута футболистите на Реал Мадрид комбинираха отлично, а след отбит удар на Марко Асенсио с глава, Карим Бензема стреля от въздуха и прати топката в мрежата на баските.

Федерико Валверде опита един от типичните за него удари от сериозна дистанция четири минути след попадението на Бензема. Топката обаче прелетя високо над вратата. 60 секунди по-късно и Винисиус Жуниор си опита късмета с изстрел, който попадна в ръцете на Унай Симон.

Снимка: БГНЕС

 

Реал Мадрид не се затрудни и си взе своето от Атлетик Билбао на  - 4

Реал Мадрид продължи да е по-активният тим през следващите минути и да владее топката повече, докато баските използваха най-вече скоростта на Иняки Уилямс. В 44-ата минута именно централният нападател на „лъвовете“ бе задържан от Винисиус в опит за контраатака. На терена прехвърчаха искри и напрежението се увеличи, но съдията бързо се справи със ситуацията.

В последните секунди на първото полувреме Весга опита изстрел от сериозна дистанция, който обаче мина встрани от вратата.

Баските започнаха силно второто полувреме и натискаха повече, а Нико Уилямс притесняваше защитата в бяло сериозно. „Кралския клуб“ залагаше на контраатаките. Основното оръжие на домакините бе бързината на Иняки Уилямс и Нико Уилямс. Голови ситуации обаче липсваха и пред двете врати.

Снимка: БГНЕС

 

Реал Мадрид не се затрудни и си взе своето от Атлетик Билбао на  - 5

В 59-ата минута дойде първата възможност пред Реал Мадрид във второто полувреме. Начо Фернандес имаше шанс да стреля и то на два пъти, след като първия му опит бе блокиран от защитник, а вторият му удар пък бе спасен с тяло от Унай Симон. До ситуацията се стигна след разбъркване при центриране на Винисиус Жуниор.

Камавинга потърси Карим Бензема с прехвърлящо подаване в 65-ата минута. Френският нападател се отскубна от защитата на баските, но не успя да уцели топката. След това се чу и сигнал за засада.

Минута след това Реал Мадрид създаде една от най-красивите атаки в мача, като тя тръгна с двойно подаване между Бензема и Валверде, а топката на края се озова във Марко Асенсио, който бе изведен в наказателното поле на домакините. Той опита изстрел покрай стража на баските, но топката мина и встрани от вратата.

В 70-ата минута Иняки Уилямс имаше страхотен шанс да изравни резултата, но не успя да уцели вратата с удар по земята от вътрешността на наказателното поле.

Снимка: БГНЕС

 

Реал Мадрид не се затрудни и си взе своето от Атлетик Билбао на  - 6

Атлетик Билбао изравни в 77-ата минута след удар от дистанция на футболист от домакините, който бе избит от Куртоа. Топката след това попадна в Иняки Уилямс, който я прати в опразнената врата. Радостта на баските обаче продължи много кратко, тъй като бе отсъдена засада и попадението на Иняки бе отменено.

След опасно центриране от корнер в 80-ата минута, топката се разходи по голлинията на Реал Мадрид, но така и не влезе във вратата, пазена от Куртоа. На далечната греда Иниго Мартинес опита труден изстрел, който също бе избит преди да се озове в мрежата.

В последните секунди на редовното време Родриго комбинира добре с Феде Валверде, след което пусна пас към Тони Кроос. Халфът, който влезе от резервната скамейка малко по-рано, прати топката с директен удар от границата на наказателното поле право във вратата на Унай Симон. Стражът нямаше никакъв шанс.