Президентът на Славия Венцеслав Стефанов следи отблизо подготовката на „белите“ в Турция. Днес тимът на Златомир Загорчич изигра третата си контрола от зимния лагер в южната ни съседка и завърши наравно с шампиона на Словения – Марибор (1:1)

Босът на столичния клуб взе отношение по актуалната тема, свързвана с отменените контроли на Левски с руски отбори.

„Лагерът протича много добре. Подготовката преминава на пълни обороти. Момчетата са здрави, с изключение на един-двама, които имат леки мускулни проблеми, но всичко е наред“, започна Стефанов пред нашата медия.

„Първо, това че някои фенове желаели да откажеш, това значи, че ти си телевизор без говор. Но така е, след като феновете те издържат, те могат и да ти казват какво да правиш. Но това си е техен проблем. За мен политиката и спорта изобщо не трябва да се бъркат. Ама изобщо.

А колкото до това дали ще играем с руски отбори, моето мнение е – да. Искам да попитам – защо например на Australian Open в момента играят четирима руснаци? Австралийците по-малки светци ли са? Изобщо защо се бъркат спортът и политиката? Хората са спирали войни, когато е имало Олимпиада, а ние зорлем искаме да подпалваме огъня повече. Спортът е спорт. Дали ще играят българи и сърби, българи и руснаци, българи и македонци, този въпрос изобщо не трябва да съществува“, каза Стефанов.

Той коментира и желанието на феновете на ЦСКА и Пирин (Благоевград) да отменят контролите си със северномакедонски отбори.

„И това за мен е глупост. Защо политизираме спорта? Спортът трябва да бъде над политиката. Това е най-голямата глупост. Някой иска да си прави пиар, някой иска да се изкара по-голям светец от Господ и ние трябва да му подражаваме. Спортът си е спорт, политиката си е политика.

Който иска да се занимава с политика, ето – идват избори, народно събрание и се решават въпросите. Спортистите трябва да решават проблемите на терена и всичко трябва да бъде честно, коректно и чисто“, заяви още Стефанов.