Усман Дембеле направи на пух и прах защитата на Реал Сосиедад и получи заслужени похвали от старши треньора на Барселона Шави Ернандес. Той изтъкна огромния процес на французина през последните месеци, след като крилото поднови договора си с Барса.

“Силната игра на Дембеле днес не е изолиран случай. Той е футболист, който помъдря доста, откакто съм тук. Виждам много класа в него. Усман притежава изключителен потенциал и затова му се доверявам. Крайните защитници винаги страдат, когато трябва да го пазят. Той е чудесно момче и се радвам за него. Публиката го освиркваше, но сега го изпраща на крака”, каза Шави след победата с 1:0 на “Камп Ноу”, класирала каталунците за полуфиналите в Купата на краля.

“Не сме достатъчно агресивни пред противниковата врата. Спечелихме само с 1:0, а съперникът ни имаше положения в края. Не можем да си позволим подобни пропуски. Трябваше да вкараме втори гол. Педри е добре. Коляното му просто е ожулено, но той ще е готов за следващия мач”, продължи Шави.

“В края на януари се намираме там, където искахме да бъдем – на върха в Ла Лига, на полуфиналите за Купата на краля, а освен това вече спечелихме Суперкупата. Имам най-добрия щаб в света и съм изключително щастлив, че мога да работя с тези хора”, добави треньорът на Барса.

Шави каза още, че ще продължи да разчита на Рафиня и вярва в него, независимо от информациите, че бразилецът е пред раздяла с клуба.