Зинедин Зидан има желание да се завърне към треньорството, след като вече две години е без работа след раздялата си с Реал Мадрид. 50-годишният французин обаче не смята да поеме който и да е отбор, твърди „Атлетик“. Той се надяваше да замени Дидие Дешан начело на националния отбор на Франция, но това не се случи, а настоящият селекционер подписа нов договор с федерацията. Така пред Зидан остават три опции – Реал Мадрид, Ювентус и Марсилия.

Оказва се, че Зизу в момента не проявява интерес да води друг отбор, различен от въпросните три. Той е имал предложения от клубове от Премиър лийг, но бързо ги е отхвърлил. Френският специалист предпочита да работи в клубове, които са близки на сърцето му.

Зидан вече работи в Реал, където всъщност премина цялата му треньорска кариера до момента. На „Сантиаго Бернабеу“ той постигна и сериозни успехи, като донесе 3 титли от Шампионската лига и 2 в Ла Лига. В момента Карло Анчелоти изглежда непоклатим на поста си, но италианският специалист вече се замисля за пенсиониране, така че не е изключено Зизу да го замени през лятото.

В Ювентус темата за треньорска смяна е най-дискутирана. Столът на Масимилиано Алегри се клати от доста време, но засега специалистът оцелява. Ситуацията обаче може и да се промени през лятото, особено ако Зидан даде индикация, че е готов да заеме мястото му.

В Марсилия към момента Игор Тудор се справя доста добре и шансовете за негово уволнение в скоро време изглеждат минимални. Всичко обаче зависи от представянето на отбора до края на сезона.