Пияни мъже на възраст 33 и 25 години пребиха жестоко 21-годишния Радослав Геджов в Кършияка. Подсъдимите Николай Пенев и Мариян Пенев трябваше да се изправят днес пред Пловдивския районен съд, но нито един от двамата не се яви в залата. Причината е, че побойниците са в затвора заради друга подобна изцепка и са нередовно призовани за днешното заседание.

В настоящето заседание на Николай и Мариян са повдигнати обвинения за това, че на 19 септември 2021 г. като извършители, в съучастие са причинили на Радослав две средни телесни повреди. Пострадалият е бил с тежка черепно-мозъчна травма с наличие на въздух в черепната кухина и вътречерепен кръвоизлив с контузия на мозъка.

Според обвинителния акт на 19 септември 2021 г. по обяд двамата подсъдими, заедно с техен приятел, след като употребили алкохол – били изпили около литър водка, започнали да викат, псуват и блъскат по гаражни врати и метални кошове на блок, в който се намирал фризьорски салон, пред който изчаквали за посещение пострадалия Радослав и негови приятели.

На въпрос към подсъдимите „Кой блъска“ от един от присъстващите, Мариян оставил на земята носената от него стъклена бутилка от водка „Савой“ и изкарал от джобовете си нож и метален бокс, като започнал да се заканва и заплашва. В този момент другият подсъдим Николай взел от земята стъклената бутилка от водка, засилил се и от около 2 метра я хвърлил срещу Радослав. Бутилката ударила 20-годишния тогава Радослав в главата, който в резултат от удара се строполил и паднал гърчейки се на земята, точно в краката на Мариян, който от своя страна го ритнал в главата. В резултат на удара с бутилката и ритниците в главата, цялото лице на Радослав било в кръв и той изпаднал в безсъзнание.

Извън съдебната зала, Радослав разказа пред TrafficNews, че не помни почти нищо от случката. Имал е силна амнезия и се е свестил чак в болницата. Възстановяването му е продължило почти година и е твърдо решен да заведе съдебен иск срещу побойниците за претърпените вреди.

В момента Николай Пенев и Мариян Пенев са намират в затворите съответно в Пловдив и Смолян, където изтърпяват присъди за сходни престъпления. Двамата са били осъдени на „пробация” за друг побой в края на 2021 г., но присъдите са станали ефективни.