Нашите лидери разбират, че натискат за тотална война с Путин, която е ненужна. Тя може да доведе до унищожение на Запада. Те знаят това, но въпреки това го правят. В интервю в германски вестник днес украинският президент Зеленски небрежно спомена, „о, между другото, целият свят може скоро да се наложи да се изправи и да се бие“. „Ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война.“ Die Welt.

Ще има световна война, ако Китай се обедини с Русия? Кой може да каже нещо подобно спокойно? Както току-що ви казахме, Китай е в съюз с Русия, това вече се случи. Това не са спекулации, това са факти. И в резултат от тези факти, според самия Зеленски, стотици милиони хора ще умрат. Не е голяма работа, стига да си върнем Крим. Това е тъмен начин на мислене. Самият Зеленски е много тъмна сила. Това е очевидно, ако го погледнете. Това не може да се сбърка, кой би могъл да не го види?! Този човек е унищожител. Той забрани християнската вяра в страната си и арестува монахини и свещеници.

 

Преводът на видеото започва след 1:10 минута, посветена на любовта към Тръмп, която можем да си спестим

 

Ако Русия някога обедини сили с Китай, глобалната хегемония на Америка и нейната сила ще приключат незабавно. Имаме най-голямата по територия страна в света, с най-голям ресурс от газ в света, заедно с най-голямото население в света и най-голямата икономика в света. Така оста Русия-Китай ще бъде не просто по-мощна от Съединените щати, а много по-мощна. Тя би имала мащаба да контролира по-голямата част от световната икономика, търговските пътища, суровините. Тя може да демонстрира военна мощ, която, позьорството настрана, ние нямаме силата да спрем.

Ако Русия и Китай някога се обединят, това ще бъде един съвсем нов свят и Съединените щати ще бъдат силно омаловажени. Повечето американци са съгласни, че това ще бъде лошо. Сега, както Доналд Тръмп предвиди съвсем ясно, това се случва. Благодарение на безразсъдния и самоунищожителен отговор на Джо Байдън на инвазията в Украйна, където той отиде тази седмица, икономиката на Русия и Китай са сближени. Китайските разходи за руски стоки са нараснали с повече от 60 процента. Сега Китай внася повече въглища от Русия, отколкото през последните пет години. Китайските доставки за Русия пък, са нараснали с 30 процента. Компании като Форд и Тойота се изтеглиха от Русия, спомненте си, че те трябваше да го направят.

И така, какво следва? Идват китайските производители на автомобили. Някога китайските автомобили съставляваха десет процента от всички коли, продавани в Русия, сега Китай произвежда една трета от тях. Можете да видите накъде отива това. Същото се случва със смартфоните и редица други потребителски стоки. Не е изненадващо, че китайският юан замества долара в Москва. Китайската валута в момента съставлява една пета от всички сделки на московския стоков пазар. През миналата година е била по-малко от един процент. Така че, това са дълбоки и растящи икономически връзки и те са официални, а известно е, че икономическите връзки неизбежно водят до… военни връзки. Затова не бива да се учудваме, че китайците активно помагат на Русия във войната срещу НАТО, която ние водим. С други думи, страната с повече кораби от всеки друг флот в света, се обедини със страната, която има повече ядрени бойни глави от всяка друга страна в света, за да се бие срещу нас в проксито в Украйна. Това е плашещо.

Проблемът е, че всички замесени знаят, че това е страшно, и колко точно е страшно. Нашите лидери разбират, че натискат за тотална война с Путин, която е ненужна. Тя може да доведе до унищожение на Запада. Те знаят това, но въпреки това го правят. В интервю в германски вестник днес украинският президент Зеленски небрежно спомена, „о, между другото, целият свят може скоро да се наложи да се изправи и да се бие“. „Ако Китай се съюзи с Русия, ще има световна война.“ Die Welt.

Ще има световна война, ако Китай се обедини с Русия? Кой може да каже нещо подобно спокойно? Както току-що ви казахме, Китай е в съюз с Русия, това вече се случи. Това не са спекулации, това са факти. И в резултат от тези факти, според самия Зеленски, стотици милиони хора ще умрат. Не е голяма работа, стига да си върнем Крим. Това е тъмен начин на мислене. Самият Зеленски е много тъмна сила. Това е очевидно, ако го погледнете. Това не може да се сбърка, кой би могъл да не го види?! Този човек е унищожител. Той забрани християнската вяра в страната си и арестува монахини и свещеници.

О, ама той е герой, твърдят нашите лидери от Чък Шумър до Мич Макконъл. Не, Зеленски не е герой. Той е инструмент за тотално унищожение. Това не е защита от враговете, това е истината и може би затова Джо Байдън е привлечен от него. Днес Байдън кацна в Киев, за да поощри нова световна война. Вижте.

Забелязах сирените за въздушна тревога на заден план. Странното е, че вчера в Киев нямаше никакви въздушни нападения, ние проверихме това. Имаше само сирени за въздушна тревога, тъкмо в момента, когато Джо Байдън се разходи пред камерите. Гледахме и репортажите на пратениците на място в Киев, които са в града през последните пет дни и не са чули никакви бомби или ракетни удари. Нито сирени. До момента, когато Байдън се е разходил пред камерите.

CNN: „Тук съм през последните пет дни, не съм чул никакви експлозии, нито въздушни сирени, до преди половин час, когато прездентът Байдън се появи в центъра на Киев.“

Така. Имаме сирени за въздушна атака като нужния малък детайл към тази най-внимателно режисирана война и най-безчестна война в историята, най-фалшивата война. И целта на тази война е да се изпратят още 500 милиона долара от американските данъкоплатци за Украйна, за правителството на Зеленски. Вижте това.

„Ние обещахме близо 7000 танка и хиляди бронирани машини, хиляда артилерийски системи, над два милиона артилерийски амуниции, над 50 ракетни системи Ванс, противокорабни и противосамолетни защитни системи, всичко за да защитим Украйна и това не включва още половин милиард долара, които ще ви бъдат изпратени днес или утре. Това е от Съединените щати по този въпрос.“

Някой вижда ли колко мрачно и налудничаво е това? Наистина налудничаво. Да, много американци виждат колко мрачно и налудничаво е това. Вижте цифрите. Колко американци подкрепят тази война за демокрация, за която американците по някаква причина не могат да гласуват. Защо няма национален референдум за всичко това? След като вдигаме страната в името на демокрацията, може би не е зле да изпитаме демокрацията тук, но не. Всичко е такава гротеска. Направо е отвъд въображението.

Но, представете си, че гледате през прозореца на дома си гледката от Източна Палестина, Охайо, в дома си, който още смърди на химикали, които не са идентифицирани. И в това време президентът на Съединените щати прави лично посещение на корумпиран автократ, за да му даде още половин милиард от вашите долари като данъкоплатци, които да отидат за Украйна. В същото време вие сте заклещен в някаква изгубена и забравена част на Охайо – щат, който е помогнал да се изгради тази страна – а над града ви има облак с формата на гъба, животните умират, водата свети…

И вече повече от две седмици от началото на това, когато влакът дерайлира, ФЕМА и администрацията на Байдън отказват да ви окажат финансова помощ под каквато и да е форма. Източна Палестина все още не е посетена, няма проклета визита от проклетия министър на транспорта на Джо Байдън. И след две седмици жителите на Източна Палестина започнаха да забелязват, вижте.

„Какъв федерален отговор?!“

„Белият дом е атакуван за отговора си на дерайлиралия влак край Източна Палестина.“

„Ако това беше в столицата Вашингтон, всичко вече щеше да е разчистено и щяха да са взети мерки.“

„Имам силно главоболие, откакто всичко започна.“

„Изпълнителният директор посещава мястото на инцидента след отправените критики“

„Мнозина казват, че усещат ефекти от токсичните химикали“

„Тази жителка на Източна Палестина, Мелиса Блейк, казва, че два дни след дерайлирането на токсичните товари, лекарите я диагностицират с остър бронхит, предизвикан от химическите изтичания.“

„Трудно ми е да дишам, гърдите ми са винаги стегнати, кашлям.“

„На 53 съм, имал съм две главоболия в живота си, а сега всеки ден имам главоболие, откакто започна контролираното горене.“

„Децата никога няма да играят отново на двора, което много ме натъжава. Не, никога няма да е безопасно за тях, според мен.“

„Днес семейства се подредиха на опашка за чекове от по 1000 долара на човек.“

„Достатъчни ли са 1000 долара?“

„Не, не са. Честно казано, не са.“

„Тед Мърфи не вярва на властите, които казват, че няма дълготрайни рискове за здравето.“

„Трябва да се преместя, защото не съм в безопасност тук. Няма начин това да е безопасно за нас.“

Но на никого не му пука, и хората в Източна Палестина го знаят. Но контрастът стана твърде ярък и очевиден. Американската вода срещу украинската вода. Едната няма никакво значение, тя всъщност е расистка, а заради другата рискуваме ядрена война, за да я защитим. Помощ за Зеленски, без отчетност, която никой не знае къде отива, а и на никой не му пука, и помощ за Източна Палестина, която просто не можем да си позволим. За съжаление хората в този район не са украинци, затова Джо Байдън не е особено заинтересован да ги посети. За жалост, никой от Източна Палестина не е платил на сина на Джо Байдън никакви 80 хиляди долара. Ако някой го беше направил, ако някой е бил достатъчно мъдър да даде пари на семейството на Байдън, още преди години, нещата щяха да са различни. И Джо Байдън сега можеше и да говори с тях.

„Ще приемем законодателство, за да предоставим много повече хуманитарна помощ – храна, вода, лекарства, палатки. Друга помощ ще бъде за бежанците от руската война, ще осигурим помощ за всички, които търсят убежище в други страни. Ще помогнем да се отворят училищата и болниците. Ще осигурим изплащането на пенсии и социални помощи за украинския народ, за да имат нещо в джоба си.“

Ето че не всичко, което минава през Конгреса, е еднакво важно. Повечето закони на Конгреса не означават нищо в дългосрочен план. Ядрената война означава всичко в дългосрочен план. И така, кой е проблемът, по който и двете партии имат съгласие? О, това е проблемът, който има значение. Така че – няма опозиционна партия. И двете партии изглежда са съгласни, че администрацията, която сваля метеорологични балони с топлочувствителни ракети за 400 хиляди долара, е способна да управлява невероятно сложен конфликт в Източна Европа, в който залозите са екзистенциални. Няма проблеми, можем да го управляваме. Всеки замесен е Уинстън Чърчил.

Никой от страна на републиканците не изглежда отвратен в червата си, че президентът на Съединените щати лично посети един автократ с автомонтьорски гащеризон, в Киев, докато в същото време игнорира хиляди жители на Съединените щати, изложени на токсични химикали, които не можем да установим. Републиканците в Сената имат лидер и може да ви е интересно какво той смята за важно. Ето го.

„Ще се опитам да обясня на американския народ, че побеждаването на руснаците в Украйна е най-важното събитие, което се случва в момента в целия свят. Ако украинците успеят, това ще ни спести огромно количество пари за напред. Те не ни молят да изпратим войски, молят за финансова помощ.“

Проблемът е, че това не е реторика. Мич Макконъл вярва, това което току-що каза.

Аз ще ви обясня. Мич Макконъл, Вие не знаете дори как да стигнете до най-близката бензиностанция, Вие не сте в състояние да обясните на някого как да стигне. И съвсем не сте в състояние да водите опозицията в Сената на Съединените щати.
Но по някаква причина, Макконъл и още много други републикански лидери, както и водещи на токшоута, са с напълно промити мозъци от идеята, че Съединените щати имат полза от война с Русия. Сега, когато Русия е обединила сили с Китай, за да създаде блок срещу Съединените щати, който ние не можем да победим, защото те ще контролират вероятно по-голямата част от света… сериозно?

И Вие, Мич Макконъл, направихте това, между другото. Вие оставихте Тръмп и ето ни тук, изправени сме пред края на контрола върху голяма част от света, защото толкова неразумно управлявахте властта, която наследихте. Какъв е вашият отговор на това, Мич Макконъл? Добре дошъл сте по всяко време в това шоу, за да обясните.

 

Източник: foxnews.com

Превод за „Гласове“ Екатерина Грънчарова