Замесени са Къро, Бобокови, Цветан Василев, Тони Иванов и арестувания преди дни Дилян Георгиев

В грандиозната схема и поръчков журналист – целта дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Има задържан.

Невиждан по своите размери престъпен заговор срещу държавата е разкрит при спецоперация, проведена при пълна секретност преди дни в покрайнините на София. Това научи ПИК от участник в спецакцията на службите.

Обект на акцията са били две криминално проявени лица – Дилян Георгиев и Антон Иванов. Първият е задържан, като в дома му са открити голямо количество наркотици, както и доказателства, уличаващи го в грандиозен заговор, обект на който са били висши магистрати и полицаи.

Дилян Георгиев се държал изключително арогантно към разследващите, като започнал да ги заплашва със саморазправа. Споменал дори името на обвиняемия олигарх Пламен Бобоков. Съучастникът на Георгиев – Антон Иванов изглежда е получил предварителна информация за готвената акция и успял да напусне страната, като има данни, че се намира в Испания. За Иванов се знае, че е изключително близък до съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев.

При извършените обиски в имотите на Георгиев и Иванов са открити доказателства, които ги свързват с добре известния в ъндърграунда Красимир Каменов – Къро, за когото от години се твърди, че се укрива в Дубай и Република Южна Африка. Материалите разкриват как родни олигарси като укриващия се в Сърбия Цветан Василев, братята Пламен и Атанас Бобокови, са държали в течение Красимир Каменов – Къро за предприетите от тях действия по дискредитиране и отстраняването на магистрати и висши полицейски началници у нас като за целта дори са прибегнали към сключването на договори с чуждестранни лобисти, включително и в САЩ.

Повече от скандално е участието в заговора и на поръчков журналист, известен с разпространяването на компромати, очевидно фабрикувани от представители на ъндърграунда.

Доказателствата срещу участниците в престъпния заговор са повече от сериозни, твърди още източникът ни.