Не е в интерес на Съединените щати да се забъркват все повече в конфликта между Русия и Украйна. Това смята губернаторът на Флорида Рон Десантис, един от спряганите за кандидати за президент на предстоящите президентски избори в САЩ през 2024 г., пише руската редакция на BBC.

Проучванията на общественото мнение показват, че Десантис е основният съперник на Доналд Тръмп в надпреварата за номинацията на Републиканската партия.

Водещият на Fox News Тъкър Карлсън публикува в понеделник в Twitter отговора на Десантис на въпрос от въпросника за кандидатите на Републиканската партия.

Десантис изброява жизненоважните национални интереси на САЩ, сред които не влиза „териториалният спор“ между Украйна и Русия: защита на границите ни, преодоляване на кризата с готовността на армията ни, постигане на енергийна сигурност и независимост и Китай.

„Картбланшът на администрацията на Байдън да финансира този конфликт толкова дълго, колкото е необходимо, без никакви определени цели или отчетност, отклонява вниманието от най-неотложните задачи, пред които е изправена страната“, казва Десантис.