Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, зенитно ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори, заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като говори по време на откриването на конференцията „Антикорупция и национална сигурност“, която се провежда днес в София. 

България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна, посочи Радев. Страната ни ще подкрепи европейски дипломатически усилия за възстановяване на мира, каза още той.

Имаме нужда от пълноценна правосъдна реформа, с която да се ангажират всички политически партии, каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като говори по време на откриването на конференцията „Антикорупция и национална сигурност“. Правосъдна реформа, която да изключва произволни арести и избирателно правосъдие, добави Румен Радев.

Държавният глава обясни, че към него няма постъпила информация относно разследването на прокуратурата на организирана престъпна група и открития списък с имена на магистрати и не може да коментира.

БТА припомня, че миналата седмица прокурор Илиана Кирилова обясни, че досъдебното производство е образувано на 14 септември след получен секретен доклад от българските служби за сигурност. То е образувано от Софийската градска прокуратура и е за организирана престъпна група с цел получаване на доходи от пране на пари и данъчни престъпления. Предстои преценка за отделяне на материали по делото в отделно разследване за престъпна група за търговия с влияние и за наркотици.

Източник: БТА