В понеделник ще се тревожите много повече за изпълнението на задачите, чиято цел е да реализирате през този ден. Някои неочаквани ситуации или затруднения, само ще увеличат вашите притеснения, и това ще се отрази както на вашето настроение, така и на отношенията ви с хората около вас. Приемете че важните неща ще намерят начин и време да се случат, затова изчистете негативната енергия от себе си, възможно най-бързо. През този ден ще получите различни новини свързани с деца или с млади хора, предимно от кръга ви роднини. Събирания в дома ви или в дома на ваши родственици, ще са свързани с различни емоции и определено ще оставят у вас спомен след себе си.
Ако сте родени под знака на Овен, Лъв или Стрелец, в понеделник ще очаквате положителни резултати от вашите разговори или срещи. Ще сте оптимисти относно развитието на ваши ангажименти. Добре е предварително да се настроите за един важен ден и да не пропилявате благоприятното за вас време. Шансове и късмет няма да ви лиспват, стига да не се стремите към нереални неща. Ще ви озадачи разговор или среща с жена или ще ви изненадат писма или новини от приятели и познати от миналото ви. Родените под знака на Овен, ще имат ангажимент или някакъв друг вид обвързаност с близък човек или с приятел. Денят носи различни притеснения за вас, което едва ли е необичайно. За родените под знака на Лъв, понеделник носи много ангажименти, което ще изиска от вас една по-добра организация на задачите ви и сериозно фокусиране върху тяхното правилно изпълнение. Ден на надежди може да се окаже понеделник за родените под знака на Стрелец, които ще бъдат зарадвани от различни новини или нови възможности.
Ако сте родени под знака на Телец, Дева или Козирог, в понеделник ще усетите по-голямата динамика в развитието на събитията, които ще възникнат в началото на тази седмица. Не всичко ще върви по план и не всичко ще ви носи приятни емоции. Изоставени битови проблеми ще ви притиснат за тяхното по-бързо или практично разрешаване. В понеделник може да се натоварите с повече семейни или професионални ангажименти. Мнозина ще се зарадват на пари в семейния си бюджет или на добри новини от финансов характер. За родените под знака на Телец, началото на седмицата носи напрежение и възникване на неясни като развитие ситуации. Изчиствайте всякакъв стрес от себе си, преди това да е дало някакво отражение върху здравето ви. За Дева денят носи повече задачи свързани с работа или бизнес. Не всичко, което ще правите днес ще ви донесе резултат веднага, но вие сте достатъчно търпеливи да изчакате естественото развитие на вашите дела. За Козирог денят носи срещи или сблъсък със странни, опърничави или конфликтни хора.
Ако сте родени под знака на Близнаци, Везни или Водолей, понеделник ще бъде благоприятен ден за тези, които планират да пътуват по работа или във връзка с други важни дела. В понеделник ще възникнат моменти на стрес, на паника, поради по-голямата динамика на събитията, които в момента се развиват в личен и обществен план и невъзможността ви бързо да се адаптирате към тях. Любовният живот на мнозина носи получаване на романтични писма, послания, съобщения, подаръци, разговори по телефона или онлайн и други приятни преживявания. Родените под знака на Близнаци, ще имат благоприятен ден за реализиране на различни срещи или ангажименти с хора, които живеят в други градове или държави. Днес може да пътувате, като това в повечето случаи ще бъде свързано с работа или бизнес. За Везни денят носи разочарование или неприятна новина свързана с човек, който живее на разстояние от вас. Родените под знака на Водолей, ще преминат през един важен и определяш бъдещето ден. Предстои ви среща или присъствие на събиране, което ще има особено значение за вас.
Ако сте родени под знака на Рак, Скорпион или Риби, в понеделник може да се събудите с лошо настроение или сърдити на някого. Направете всичко възможно да избегнете такива емоции, тъй като те ще определят настроението ви почти през цялата седмица. Разговаряйте открито с хората около вас по ваши лични или професионални проблеми. Понеделник ще бъде благоприятен и успешен ден за вашата кариера, ако успеете да овладеете своите негативни настроения. Днес бъдете честни и открити, както към другите, така и към самите себе си. Родените под знака на Рак, ще търсят причини за лошото си настроение, песимистичните си мисли или необяснимите си състояния на тъга през последните няколко дни. Не е изключено една новина днес също да бъде причина за подобни състояния. За родените под знака на Скорпион денят носи благоприятни обстоятелства за любовни и емоционални преживявания.  За Риби, понеделник вещае важни разговори с близки хора от семейството или от кръга роднини по въпроси, които ще имат значение за общото ви бъдеще.