Кирил Петков и Асен Василев лъснаха в мрежата на снимка със собственичка на фирми, които завличат наред клиентите си и е известна като „кралицата на мебелните далавери“.

Става дума за Мая Иванова, чието име е свързано с фирма Калма Интериор, помещаваща се на ъгъла на бул. Христо Ботев и бул. Сливница в София.

Тя пък от своя страна е свързана с фирмите „ИНТЕРИОР КАЛМА“, „ОЛ ИН УАН“, „ТМ КОНЦЕПТ“, „Н 18 ГРУП“, „ЗЕВ ПРОЕКТ“, „ИНТЕРИОР М 19“, КУХНИ СОФИЯ.

Съпругът на Мая – Петър Тодоров Атанасов, пък е свързан с „ПЕМА КОМФРОТ“, „ПЕМА КОМФОРТ 1“, „БИ ПИ ТРЕЙДЪР“, „СТУДИО 118“, “ИНТЕРИОРИ ДОРС“. Сега тези фирми са под логото на VS DOORS и BPS Traders.

Мая и Петър

На снимка в социалните мрежи се виждат Кирил Петков, Асен Василев, Вяра Владова и Мая Иванова, която завлича клиентите с некачествени мебели. Вероятно снимката е направена от мъжът й Петър Атанасов.

Вяра Владова пък е човекът, който се грижи за рекламата и троловете във фейсбук, а  и самата тя непрекъснато препоръчва фирмите под общия бранд CALMA Interior Studio.

Много е вероятно спойката между всички участници да е направена от бащата на Петър, д-р Тодор Атанасов от Военна болница. За него се говори също, че е масон на много високо ниво.

д-р Тодор Атанасов

Семейството продължава необезпокоявано да си работи и вече  подготвя поредните нови фирми, тъй като старите са влезли в задължения към доставчици и клиенти.

А навсякъде тръбят, че имат 15 годишна блестяща история.

Много вероятно е украинецът Петро Григоров да е взет под крилото на Кирчо и той да го е закачил към „Калма Интериор Студио“. Петро Григоров е собственик заедно с жена си на фирма „Алианс Арт Дизайн“, но други украинци казват за него, че се срамуват от работата му.

Украинецът Петро Григоров

От съдебно решение, с което ПИК разполага е видно, че Мая и мъжт й завличат подизпълнители с между 30% и 50% от стойността на поръчките, но след прехвърлянето на фирмите на малоимотни лица, хората няма как да си вземат парите.

От осем поръчки те не са разплатили над 10 000 лева, за които подизпълнителите са се трудили и са вложили материали. Говори се, че крайните клиенти ги товарят двойно с цените.

Полицаи казаха, че са с вързани ръце, защото им се съдейства, за да се заметат всички сигнали в тази сложна схема от фирми, в която вече излезе и намеса на политици.