ПП-ДБ от дни не спират да лъжат и да тълкуват законите и Конституцията по изгоден за тях начин, използвайки ги единствено, за да се оправдават. Това е илюстрирано в клип, който днес пусна в страницата си в социалната мрежа фейсбук председателят на „Възраждане“ и ПГ на „Възраждане“ – Костадин Костадинов. 

Коментарът на представител на втората политическа коалиция в страната, който беше направен за журналистите пред президентството, отново е лъжа.

Този път представителят на  „Доносническа България“ излъга в опит да оправдае казаното в записа от „Националния съвет на ПП“, че ръководителите на службите са съгласувани с посолствата.

Твърденията на представителя на ПП-ДБ и един от съпредседателите  на „Доносническа България“ (ДБ), че, цитирам, „Съгласно българското законодателство преди да бъде назначен който и да било, особено за ръководител на  някоя от българските служби, би трябвало да бъде проучен за надеждност, включително и към нашите партньори от НАТО.“

Разбира се, това е лъжа, тъй като Министерски съвет няма задължение да съгласува оглавяващите службите за национална сигурност с партньорите ни от НАТО.

Конституцията на Република България гласи: Чл. 105. (1) Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите.

(2) Министерският съвет осигурява обществения ред и националната сигурност и осъществява общото ръководство на държавната администрация и на Въоръжените сили.

В опита си да оправдае обвиненията за държавна измяна, вероятно опитвайки да заблуди обществото, че нищо нередно не се е случило и е напълно нормално посолствата да се месят във вътрешните работи на България,   съпредседателят на ДБ казва, че не може да разбере за какво национално предателство се говори и че това е нормална процедура според Закона за класифицираната информация.

Какво казва законът обаче, нека погледнем в самия него:

Чл.9 При осъществяване на дейността си ДKСИ/ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ПО СИГУРНОСТТА НА ИНФОРМАЦИЯТА/:

9. извършва проучване съвместно със службите за сигурност и по тяхно предложение издава разрешение на лица, предложени за назначаване  като служители по сигурността на информацията;

Вероятно дезинформацията, която активно разпространяват представителите на ПП-ДБ е причината в страната ни да пристигне специален пратеник на САЩ, за чието идване се похвалиха от „Дневник“ в приложената публикация.

На току-що приключилото изслушване на българските служби за разузнаване в Народното събрание, ръководителите на всяка една от тях за пореден път, позовавайки се на закона, опровергаха съпредседателя на ДБ, като категорично отрекоха в специалните им закони или Конституцията да има текстове, които да задължават изпълнителната власт да утвърждава, съгласува или одобрява имената им.

„Очевидно посолството има значителни затруднения със своите партии в България, които след като признаха, че съгласуват с него, сега имат огромен проблем с общественото доверие. По стар навик те продължават да лъжат, опитвайки се да се оправдаят, и е нужно да получат директна помощ от посолството чрез специални пратеници. Вторият мандат е дискредитиран в ръцете на ПП-ДБ, призовавам ги да го върнат неизпълнен, за да не губим повече времето на българския народ и да отидем на избори, след като парламентът разгледа и приеме бюджета“, коментира Костадинов.

Как нагло и за пореден път излъгаха представителите на ППДБ може да видите в приложения клип:  https://www.facebook.com/kostadin.eu/videos/3280823872227840