Клермон победи ПСЖ с 3:2 на „Парк де Пренс“ в мач от последния кръг за сезона във френската Лига 1. Попаденията за парижани бяха дело на Серхио Рамос и Килиан Мбапе от дузпа, а за гостите точни бяха Йоан Гастия, Меди Зефан и Грежон Киай. ПСЖ завърши на пърав позиция сезона с 85 точки, на само една пред втория Ланс, докато Клермон се позиционира 8-и с 59 пункта на сметката си. Тимът на Галтие изигра слаб мач, като проблемите в защита бяха отново много сериозни. След този сблъсък Серхио Рамос и Лионел Меси напускат клуба, като все още не е ясно къде ще продължат кариерите си.

В 5-а минута дойде първата по сериозна ситуация в мача, след като Грежон Киай се стрелна в наказателното поле, за да достигне до центриране, и забове топката в долния ляв ъгъл, оставяйки смаян вратаря. Стигна се до разглеждане на ситуацията с ВАР, което продължи над две минути, но накрая попадението бе отменено поради игра с ръка.

Снимка: БГНЕС

 

ПСЖ допусна пълен обрат в последния мач на Меси - 2

В 16-а минута Серхио Рамос откри резултата, след като връхлетя върху хитър висок пас от Витиня и с лекота преодоле вратаря с глава отблизо – 1:0 за ПСЖ.

Малко след това Алиду Сейду беше прекалено груб с шпагата си, което накара главният арбитър да отсъди дузпа. Ситуацията бе разгледана с ВАР, но решението бе потвърдено. Килиан Мбапе се нагърби с изпълнението и прати топката неспасяемо в десния ъгъл и покрай Мори Диау – 2:0.

Само три минути по-късно вратарят на ПСЖ допусна грешка и Йоан Гастия, който дебнеше, запази спокойствие и търкули топката в мрежата отблизо, за да намали резултата – 2:1.

Снимка: БГНЕС

 

ПСЖ допусна пълен обрат в последния мач на Меси - 3

В 36-а минута Уорън Заир-Емери игра с ръка в собственото си наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Клермон. Грежон Киай реши да изпълни, но ударът му бе крайно неточен и премина встрани от лявата греда. Голям пропуск за Клермон!

В 42-а минута Лионел Меси опита да застраши вратаря от свободен удар на границата на наказателното поле, но изстрелът профуча на сантиметри над напречната греда. Това бе добро изпълнение. В продължението на първата част Меди Зефан чукна топката при избита топка от Донарума, за да успее да изравни резултата след щастлив рикошет – 2:2.

Снимка: БГНЕС

 

ПСЖ допусна пълен обрат в последния мач на Меси - 4

Второто полувреме започна добре за ПСЖ, а в 59-а минута Лионел Меси получи прецизно подаване като стреля в долния ляв ъгъл. Мори Диау обаче предугади намеренията му и отрази с чудесна реакция. Само три минути по-късно Грежон Киай се стрелна в наказателното поле, за да достигне до центриране, и забоде топкава в долния десен ъгъл – 2:3.

До края на срещата нямаше повече сериозни опасности пред някоя от двете врати, като Клермон успя да подчини ПСЖ на „Парк де Пренс“, побеждавайки го с 3:2.

Снимка: БГНЕС

 

ПСЖ допусна пълен обрат в последния мач на Меси - 5