Според мен не може да има управление без доверие. Потребността да изпитваш доверие е базисна човешка потребност. Във всички отношения, които влизаме – лични, обществени, политически – доверието е абсолютно необходимо.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Националната психиатрична болница и член на „Левицата“.

Управлението ще бъде изключително трудно и изпълнено с много компромиси. За някои ще научаваме, за други няма. Ще бъде управление, маркирано от много скандали. Има много предпоставки за това.

Наясно сме, че до това управление се стига след много компромиси, свързани със зависимости. А зависимостта в политиката е много рисков фактор за вземане на неправилни и вредни за народа решения. Твърде много хора се оказаха доста изцапани.
Какво означава експертно правителство – тези министри може да не са политически лица, но изпълняват определена политическа програма.

Изтеклите записи показаха един престъпен начин на мислене. Думите са облекло на мисълта. И по един дълбоко неморален и не по-малко престъпен начин те скрепиха тази коалиция.

Президентът не можеше да остане безучастен към това, което чухме. Не можем да го обвиним, че разединява нацията и да прескочим повода, заради който изказва тези думи.

Протестиращите пред президентството са избирателите на ПП и ДБ. Знаете колко е трудно човек да признае, че е постъпил глупаво. Много лесно такъв човек може да бъде насочен в друга посока и да му бъде посочен друг враг, както се прави от ръководствата на ПП и ДБ и да им се каже „ето президентът е виновен“. Но пилците се броят на есен.

От Делян Пеевски правосъдна реформа е оксиморон. Това също е израз на морален дефицит. Не можеш да правиш правосъдна реформа чрез промяна в Конституцията и да потърсиш човека, който олицетворява модела, с който ти се бориш от години. Освен някакви зависимости, няма друго обяснение да се потърси точно Делян Пеевски. Добре, неговата поява на срещата е провокация, но вие все пак търсите групата на ДПС. Делян Пеевски е депутат от ДПС. Десетина години вече се борим с модела „Кой“.

„Левицата“ ще продължи да използва всички законови форми за изразяване на несъгласие с това правителство. Рисковете от това правителство са много повече от ползите.