Председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислав Атанасова нападна ПП-ДБ за връщането на Румен Спецов начело на НАП.

Моят коментар за Спецов е личен и не ангажирам парламентарната си група с него. След всичко, което бе изнесено като данни, че Румен Спецов е продал своята фирма „Гранекс Трейдър“ ЕООД на малоимотно лице, смятам за абсолютно недопустимо отново да заема този пост, заяви депутатката в кулоарите на парламента.

Вчера стана ясно, че в първия си работен ден финансовият министър Асен Василев е върнал Спецов на поста, който той заемаше по време на кабинета „Петков“. Днес Асен Василев коментира, че назначението на Спецов не е политическо и че е било съгласувано с премиера Николай Денков и Министерски съвет.

Десислава Атанасова коментира още, че ГЕРБ не участват в разговорите, които се водят между ПП-ДБ и ДПС за промени в Конституцията. Попитана какво е мнението ѝ за избора на Делян Пеевски за член на комисията за промени в Конституцията, Атанасова каза, че всеки може да номинира когото пожелае за член на комисия.

Тя заяви още, че конституционна комисията трябва да заработи, защото усилията на всички досега са били в тази посока.

„Надявам се, че всички сме осъзнали отговорността и тайминга. Това беше смисълът да направим редовно правителство – да има парламентът време да направи промени в Конституцията. (…) Ще ми се и г-н Радев да покаже своя законопроект за Конституцията, за който говори от години наред, а никога не е показал“, заяви Десислава Атанасова.

Тя каза още, че според нея всички парламентарни групи трябва да участват в разговори за промени в Конституцията, включително „Възраждане“, БСП и „Има такъв народ“, които по-рано днес заявиха, че не са били търсени за подобни разговори.