Военният министър Тодор Тагарев заяви в Министерския съвет, че има гаранция от двете парламентарни групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ бюджетът за отбрана да стане 2%, предаде БНТ.

Рано е да е каже каква помощ ще се изпрати на Украйна, тъй като Киев още не е казал от какво има нужда, посочи още Тодор Тагарев. Предполага, че това ще стане на среща идната седмица във формат Рамщайн.

Пред БНТ, в първото си интервю като премиер, Николай Денков заяви, че ще възложи на министъра на отбраната да провери изпращана ли е военна помощ в Украйна от българска страна, защото информацията до момента е противоречива.

„Очаквам да изпратим военна помощ и даже не мога да разбера изпращана ли е или не, защото информацията беше доста противоречива до момента. Затова е работа на военния министър да разбере какво се е случвало. Пускат се слухове по най-различни теми, един от тях е за изпращане на войници, в това няма нищо вярно. Досегашният министър на отбраната (Димитър Стоянов – б.р) го опроверга категорично“, каза Денков.