Премиерът Бойко Борисов инспектира заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник. Попитан какво мисли за сваленото доверие към кабинета от страна на президента Радев, Борисов каза:

„Аз съм свалил доверието в президента Радев още през декември. Той не ни е избирал. Все едно да кажа, че свалям доверието от кмета. Това е пряка намеса в независимостта на властите, обрат на това, което винаги е говорил. Откъде накъде ще се коментира едно управление на няколко политически партии. Явно е, че проблемите, които има с прокуратурата, от които сме се дистанцирали.“

Борисов каза още, че и днес социологическите агенции дават, че ГЕРБ е първа политическа сила.

„Той е на настроения – само преди няколко дни даде висока оценка на правителството. Нямаме допирни с точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира. Той днес говори днес за водоснабдяването – нима кмета Владимиров не обясни, че повече от 70 г. неговата партия нищо не е правила“, каза още Борисов.

„По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен“, каза още премиерът и допълни, че президентът Радев не дава доверието, че да го сваля.

Сигурно е опасно да се атакува прокуратурата, затова се търси друг враг, отговори Борисов на въпрос, дали е съвпадение разкритията на прокуратурата за Радев и изявлението му днес.

„Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент, напротив – обратното. Изкарвам си мандата и ще си се занимавам с партията. Радев иска да отклони атаката върху мен и правителството, защото е по-изгодно, вместо да обяснява какво е правил – защо днес избра днес да е момента?“, попита Борисов.

Относно строежа на водопровода към Перник Борисов разкри, че работят 7 багери, имаме километър и половина изкопан.

„Един камион тръби носи около 107 м., досега идваха по два камиона на денонощие“, каза Караниколов.

„Събота и неделя да предупредите хората, които си идват по вилите, че ще затворят пътя“, каза премиерът Борисов, съпроводен от кмета на Перник Станислав Владимиров.

Ръководителят на строителния обект демонстрира докъде са стигнали дейностите. Той допълни, че ще бъдат увеличени смените, за да бъдат завършени в срок. „По наши изчисления – 45 дни“, каза ръководителят на обекта.

„Хората като видят, че се прави – не се сърдят. Сърдят се като видят, че не се прави – не ги подценявайте хората“, каза премиерът.

Източник: dir.bg